onsdag 4 augusti 2010

Lugnt

Det har varit några lugna dagar här i Livigno. Jag bor på Hotel Teola och det är kanon. Hotellet drivs av ett gäng polacker. Inget lyxboende, men rent, trevligt, prisvärt och fantastisk mat. Sonia, som är bossen, är verkligen gästvänlig. Det är ungefär som att bo hemma hos dem och sitta i deras vardagsrum, och inte på deras hotell.

Idag letade jag exempelvis efter nya klossar till mina eggbeaters, utan resultat. Sonja drar iväg på sin cykel och kommer, efter först ha ringt till en cykelaffär och sedan besökt tre andra, hem med ett par klossar. Det är sådan hjälpsamhet som är värd 100 gånger mer än alla lyx i värden

Lugnt har det också varit på träningsfronten. Igår blev det 2 timmar lugn köring med Dror på landsvägshojen, mest platt. Idag blev det också 2 timmar fast på mtb:n och med desto mer backar. Det var kul, ända tills ena pedalen gav upp, och inte ville snurra längre och 10 minuter senare gick bakväxelwiren av. Lite jobbigt att köra med nästan bara en pedal och 2 växlar, men det funkade det också.


Fin väg att cykla på ovanför byn.


Plötsligt står han där. Så ensam. Mitt i vägen...


Man kan säga att det bara sa klick! Kalas-Mattias hittade ju en häst, men jag har hittat en mula, eller om det är en mulåsna. Det kvittar, för mig är kärleken blind.

Till slut skildes vi dock åt. Nån kilometer senare var det en ko som kärade ner sig i min cykel, så då fick jag stanna igen....
I mogon fortsätter jag min resa upp mot Tyska St Wendel, där långlopps- VM går av stapeln på söndag. Jag kommer att bo ca 3 km från Hahns Flygplats första natten, eftesom jag ska hämta upp Emmy där redan kl 8.30. Allt för att få sova så länge som möjligt!
Största problemet för tillfället är dock att jag inte kan trä en ny bakxäxelwire genom ramen. Hoppas kunna få någon hjälp med detta av någon av VM-killarna. Det blir ju liteväl jobbigt att köra VM med en dualspeedhoj...
Nu blir det snart sängen! Buena Notte!

2 kommentarer:

 1. Ohhh, cubes vajerdragning är väl underbar! Tips. Sätt upp cykeln på mekstället så du kan se rakt in under vevpartiet, använd ficklampa och en böjd eker för att fiska ut vajern. Lämpligast med medhavd kompis som skjuter på och drar i vajern från andra hållet så man får syn på den i det väl tilltagna hålet vid klingorna ;-) Och gör det i tid. I och med att det inte går att dra i vajern på något ställe tar det ju alltid ett par dagar att finjustera in växlarna igen. Go smart teknik!

  Lycka till på vm vännen, håller alla tummar jag har :-)

  SvaraRadera
 2. Tack Alex! Hoppas på lite asistans under morgondagen, då resten av gänget anländer hit.

  Man kanske kunde få låna lite av dina EM-guldsben på söndag? Då skulle det säkert gå jättefort. Du kan väl SMS:a över??
  Må gott så syns vi nog snart!

  SvaraRadera