torsdag 15 april 2010

Lösning!

Hemma efter 3 dagarslägret på Bosön. Ett läger som bjöd på sol, intressanta föreläsningar, träning, dopingtest och mycket inspiration.

En inspirationskälla var att se Emil Lindgren och Downhillkillarna köra Yngves drop som en liten sluttning. Att köra rikigt branta utförsölöpor är något jag verkligen behöver träna på. Jag har krachat rejält några gånger och bland annat skadat min axlel (som sedan fick opereras). Det gäller alltså att försöka utvidga komfortzonen på cykeln.

Så, väl hemma från Stockholm letade jag upp några drop och övade. Det är faktiskt inte så lätt att hitta rätt typ av drop här i området. Antingen är de för korta och för lätta, eller för svåra, eller så ligger de så man riskerar köra in i träd. Så skedde idag. Jag hittade ett rätt ok ställe att köra på i Ängårdsbergen, efter lite röjning av döda pinnar. Första gången gick riktigt bra, även nästa gång började bra, men sedan lyckades jag köra in i ett träd, efter att ha missbedömt farten. Själv slog jag mig inte, men jag lyckades få slangen till bromsslangen att lossna.

Slangen kan inte sitta löst, eftersom den då slår i däcket fram. Så vad gör man?

Åka och hålla i slangen hem? Inte så lätt, då man måste ta sig genom hela Änggårdsbergen, som består av stigar.

Leda cykeln? Inget alternativ.

Det är då ideerna likt grodlösningen jag skrivit om tidigare börjar komma upppoppande. Så jag provade med att binda fast slangen med ett grässtrå, vilket så klart misslyckades. Sen tog jag en liten kvist, men det gick ännu sämre. Då kommer jag på att jag ju har mina nycklar i ett nyckelband. Kanske detta kan vara något? Resultatet ser ni på bilden. Lägg märke till att det är ett CUBE-nyckelband ockå! Snyggt va? Nåja hem kom jag i alla fall, så jag tycker att det var en bra lösning. Markus var nog lite impad i alla fall.

3 kommentarer:

  1. Tappade båda skruvarna till min bakskärm på vinterracern förra helgen, det blev ett fasligt skramlande... Risken att stagen skulle åka in och sabba hjulet var allt för stor så för att ta mig hem fick jag leta i diket. Hittade styva "tidningsband" och med fina rosetter på båda sidor kunde jag sedan ta mig hem.

    Det finns alltid en lösning, men din var snyggare:)

    SvaraRadera
  2. Ja, man tar vad man har :)

    SvaraRadera