torsdag 29 april 2010

Belgien. Från den soliga sidan!

Vi har haft det gott, med en dagstemperatur på 18-24 grader. Enligt lokalborna kommer vädret vända till helgen och dt ska regna, men jag tar dem inte på alltför stort allvar...

Det är Markus och jag, tillsammans med Kalaskillarna, Magnus och Mattias. Vi delar en liten källarlägenhet i Gallhausen, ca 35 km från Houffalize. Fördelen med att bo en bit från tävlingsområdet, är dels att det oftast är billigare, dels är det skönt att bo en bit bort i lugn och ro. Dagarna har bestått av cykel, vila och vardagsbestyr, samt letande av trådlösa internetuppkopplingar.

Igår åkte jag och Markus in till Houffalize för att testa några var på banan. Den är delvis ny för i år, även om en hel del gamla gobitar finns med. Vad ska man säga om den? Främst är den minst 2 km kortare än tidigare, vilket innebar att Markus och mitt träningsvarv tog ca 22-24 muinuter. Då stannade vi ändå längs med vägen några gånger. Ni som tävlar själva kan ju räkna ut att det kommer att bli många varv som ska köras, både i herr och damklassen, om arrangören nu tänkt sig en tävlingstid runt 2 timmar och lite kortare för damerna.

Själv tyckte jag att karaktären på banan var ganska likt tidigare år, men jag saknade de riktigt långa klättringarna. Nu känns det som at det är fler branta och hårda klätringar och banan är om möjligt ännu mer intensiv och fysiskt krävande än innan. Mindre vila för att det är antingen är brant uppför eller utför. Några nya utförslöpor hade tillkommit, de var roliga och halvtekniska. Den klurigaste utförslöpan är kvar från tidigare år (den vid 4x-banan, för er som vet), annars är det inget som är supersvårt. Det som är svårt är att köra riktigt fort och att orka hålla farten. Helt klart kommer banan skörda sina "offer" efter några varv.

Som bana gillar jag den, med respekt, den är som sagt extremt tuff.
Nu bär det hem till Team Kalas och Markus, som jag hoppas lagat något gott! Kalas killarna har visat sig laga kalasmat, så man ska inte klaga!

2 kommentarer: