fredag 5 mars 2010

Seger i Tävlingspremiären

Yes! Det blev seger i årets första XC-tävling vid Monfort Lake. Tävling 1 av fyra race, Det är var en något annorlunda upplevelse att starta i ett XC-race utan att först provkört åtminstone ett varv på banan. Jag hann i alla fall köra startbacken innan den vek av i skogen. Där stod en sträng tävlingskommissarie och blängde på mig, så jag ville inte ta risken att inte få starta eller bli diskad.
Tävlingen bjöd faktiskt på rätt bra motstånd i form av Ivonne Kraft, tyskland, Israeliska XC-mästarinnan Ronen Inbar och en holländsk tjej jag tampats med i Benelux cup förra året.

Starten gick segt, men jag gick ändå ut i ledning och fick en liten lucka. Blev ganska förvånad men försökte hänga i i det tempot. På det första tekniska partiet gick det lite som det gick, jag hade ingen aning om hur man skulle köra och väntade på ett dropp som Dror berättat om och till och med visat på film. Detta kom inte, eller så var det mycket mindre än vad det såg ut att vara på filmen. Ska jag vara ärlig körde jag ganska fumligt, dels på grund av att jag inte kört banan, dels för att jag inte kunnat köra i skogen på cirka 2 månader på grund av all snö. Banan var också ganska tekniskt och svår att få flyt i med mycket stenar och luriga svängar man lätt kom fel i. Känner man inte till sånt kan man komma VÄLDIGT fel och tappa många sekunder här och där.
Jag drog i alla fall långsamt ifrån bakomvarande tjej (Inbar) och hade som mest ca 1 minuts försprång. Tillräckligt långt för att det inte är någon katastrof att göra små misstag, men tillräckligt nära för att känna sig jagad. En ganska bra position alltså. På sista varvet tappade jag dock en del och avståndet i mål blev ca 25 sekunder. Jag hade krampkänning i benen på slutet och i ryggen så fokus blev att ta sig i mål och vinna. Egentligen spelar det inte så stor roll om man vinner med 2 minuter eller 2 sekunder, bara man vinner. Benen kändes som sagt rätt sega, ingen direkt kraft och inget flyt i skogen, men det spelar ju heller inte så stor roll om man vinner. Resultat:
1: Jag, Sverige
2: Ronen Inbar, Israel
3: Ivonne Kraft, Tyskland

I herrklassen vanna den österrikiske XC -mästaren. I morgon väntar ett nytt race och jag laddar tillsammans med det österrikiska gänget på ett rätt slitet motell i närheten.

Jalla, Jalla!

7 kommentarer:

 1. Kul, grattis till vinsten! Någon länk till cuphemsida, resultat eller bilder ifrån tävlingarna?

  SvaraRadera
 2. Grattis Åsa! Stort grattis!

  SvaraRadera
 3. Kul att se att det går bra för dig! Och vi följer ig med spänning! Hoppas du trivs och tycker om vårt land! / Paula och Torvald

  SvaraRadera
 4. Tack alla. Resultat finns pa cyclingnews.com
  Bilder kommer. Lite svart att plata och tavl pa engang, sa jag ska forsoka att sama ihop.

  Paula/ Torvald det ar fantastiskt!! Gront o kuperat. Ar strax utanfor Haifa.

  SvaraRadera
 5. Grymt Åsa! Grattis!

  SvaraRadera