lördag 27 februari 2016

Pt. 3

Phu! nu är etapp 3 av 4 avklarad här i Sunshine cup och nu börjar benen känna sig trötta. Nu är det bara ett ytterst backigt XC att ta sig igenom också, lätt som en plätt. Eller?

Fin dag här i bergen och lyx med start i samma by. Vi hade idag ett monsterberg att ta oss upp för som, när man tyckte det var bra och lagom brant, gick över på singeltrail och blev superbrant.
Benen kändes ok i den långa klättringen på grusvägar, jag låg på i mitt jämna tempo som under gårdagen. De sista kilometerna mot banans högsta punkt då det brantade till rejält tycktes dock aldrig ta slut och på några ställen fick man kliva av cykeln, efter det blev det fin fin singletrail utför som jag inte hunnit köra och jag fegade en del på grund av detta, men utförskörningen gick ändå lite bättre idag än tidigare, även på de snabba grusvägarna, så det kanske tar sig till slut. Slutade 26:a på dagens etapp, alltså en placering bättre än igår så det kanske tar sig där med. På den 26:e etappen så kanske... Nej nu är det ju bara 4 den här gången. Stort tack till Börje Ekstam som snällt nog fixade langning på toppen. Guld värt!! Dror gör ett fantastisk jobb och fixar cyklarna och annat. Utan det hade det blivit jobbigt.Om morgondagen tänker jag att jag ska överleva de 4 eller 5 varv som ska köras. Det har droppat av en den folk i damklassen av olika anledningar, trasiga cyklar, sjukdom, tappade sugar, trötta kroppar, och sånt, så nu tror jag de flesta som kommer i mål får UCI-poäng. Och det är ju det jag är här för, så då handlar det om att bita i.

1 kommentar: