torsdag 11 februari 2016

De sa att Göteborg var platt, men ni kan inte ana hur många höjdmetrar hon hittade...


Det har distansats här i Götet i dagarna 2. Nöjd över att slippa det värsta misärvädret, det har till och med varit bättre än yr.no sagt att det ska vara. Första dagen försökte jag få till så många höjdmetrar som möjligt på mtb:n Tycker jag lyckades ganska bra, 1205 höjdmeter på lite mer än 5 mil. För er som bor längre norrut är det säkert inga problem, men här i Göteborgsområdet är det ändå brist på långa fina backar, något jag saknar ofta. Man får tänka till om man vill ha backar och då blir de inte särskilt långa, så man får sikta in sig på många istället. Är nöjd med passet, det hade till och med gått att trycka in några backar till om jag tänkt till lite mer. Kanske nästa gång.

Igår blev det istället ett relativt platt pass på asfalt, med för mtb hjuls rulls mått mätt, ganska hög fart. 2,5 mil längre på 30 minuter kortare träningstid än dagen innan. Det var gött. Kändes förvånansvärt bra i benen trots min distansovana. Större delen av vintersäsongen har ju bestått av korta hårda pass, cyclocrosstävlingar och inte mycket distans alls för min del. Det är ju bra för själva flåset men inte lika bra för uthålligheten. För min del går dock uthållighet rätt snabbt att träna upp och efter några längre pass känns det helt ok. "Problemet" jag har är att jag gärna kör på lite för hårt i början av distanspasset och blir helt krokig på slutet. Det är lite en konst att kunna spara på krutet med. Jag behöver lite mer uthållighet, då det ser ut att kunna bli en del etapplopp under våren. Därav detta extra distanskörande.

Utöver det har lite målande avslutats. Jag älskar när något blir klart! Även om dessa inte är beställningar utan bara sånt som blivit till. Det bästa med att bli klar är att man kan börja på något nytt!

 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar