tisdag 14 april 2015

Vårcykling, nostalgi och CV.

Så här trevligt hade vi det i lördags med Varbergs MTB. Filmad och klippt av Gergö!


Väder på topp och fin-fina stigar. Det är såna dagar man verkligen fattar varför man cyklar mtb eller cyklar över huvudtaget för den delen.

I söndags jobbade jag på Gamla Ullevi och körde Monark innan jobbet. Det blev en rekord 10 minuter och efter det rekordet blev de andra intervallerna inte mycket att hurra för om man ser till belastningen. Men de blev i alla fall genomförda. Jag vet, jag borde köra en och annan 20a, men är för otålig. Får lägga på nån minut i taget.

Igår blev det en längre tur i solen på mtb:n och jag hittade lite nya fina stigar här och var, bland annat runt Rådasjön och i Sisjön. Träffade även en glad utegris. Alla grisar borde få gå utomhus. Får alltid lite dåligt samvete när jag cyklar långt en vardag, det känns liksom som jag fuskar eller är en lat jäkel. Men nu jobbade jag ju faktiskt en söndag och då måste jag väl få vara ledig en måndag? Det är väl lite så man får försvara sig.


Idag har jag gjort en riktigt nostalgitripp. Jag vickade en spinningklass på SATS Kungsgatan, som var det gym där jag startade min "spinningkarriär". Då hette det Olympic och jag har inte instruerat där på ca 10 år. Det var kul att vara tillbaka, men jag har lite svårt med de nya cyklarna, trots att de har wattmätare. De känns inte som riktiga cyklar (jmf. utecykling och hur en monark fungerar). Men man kanske vänjer sig?  

Har även sökt en del jobb, men har inte fått ett enda positivt svar, känns tråkigt. Jag är väl inte tillräckligt unik eller så är jag dålig på att breda hur fullkomligt förträfflig jag är i min text om mig själv.
 De jobb som passar mig förmedlas oftast av bemanningsföretag, vilket är lite synd. Det står alltid att "urval sker löpande" vilket verkar betyda att den som är snabbast att ansöka och har erfarenhet som hyfsat stämmer in på det som krävs -får jobbet. Ändå så har de angivit en sista ansökningsdag?! Det känns lite som samma filosofi som mäklarnas "accepterat pris". De anger ett pris som sägs vara accepterat, men det blir ändå budgivning trots att någon varit snabb att vilja köpa huset/lägenheten för det accepterade priset. Oj, det var ett sidospår, men det är sådant som stör mig. Saker eller företag som utger sig för att vara bra, men som inte är det. Jag kanske skulle börja jobba på Plus eller Konsumentverket? Faktum är att jag finner konsumentfrågor intressanta.

Det här med CV har jag ju skrivit om tidigare. Det är inte alltid så lätt när så många jobb går via bemanningsföretag och det i det sista är "hemligt" vilket företag som tjänsten finns på eller ens vilken slags kompetens som behövs. Dessutom används mallar så man måste fylla i saker på ett visst sätt, det gör ju det hela väldigt stelbent, särskilt för såna som mig som gjort massa olika saker och har mycket olika erfarenheter, men som kanske inte haft en spikrak jobbkarriär.
Ska jag lägga ut den på bloggen, eller är det töntigt? Det är ju ändå en hel del som läser min blogg.   Då skulle jag ju kunna berätta vad jag kan och vill göra och inte tråka ut läsaren med en massa årtal och tidsperioder man gick utbildningar och jox..   Vad tror ni?

2 kommentarer:

  1. Klart du ska lägga upp CV på bloggen, ju fler som ser desto bättre. Tänk på att man inte får pussas om man är blyg eller hur man nu säger... Sen lite kritik då, ibland (ofta?) framstår du som något gnällig när det kommer till jobbsökande, känns inte som nåt vinnande vapen direkt tycker jag. Gilla läget och kämpa på istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din åsikt Stefan! Du har rätt, jag är nog lite gnällig i dessa sammanhang, beror väl främst på frustration. Skriver ofta som jag känner och tänker om saker och ting, även om det inte alltid är positivt. Ska försöka skärpa mig inom området!!

      Radera