fredag 24 april 2015

Cykla snabbt, cykla långsamt och serieteckning.

Mycket cykling i fint väder i några dagar. Har försökt köra lite längre pass för att förhoppningsvis vänja mig vid att ta i under längre tid än 40 min. Kroppen har varit lite seg och ögonen kliat, men det har ändå känts helt ok. I onsdags blev det främst skogscykling med lite avslutande vägcykling och i går på enbart väg med mtb i hög fart. 
Onsdagspasset var kortare än torsdagspasset men tog ändå ca 90 minuter längre. Främst på grund av att det inte var några snabbstigar utan sådana fulla med rötter, stenar och spångar. Älskar verkligen att köra i skogen på våren när det precis börjar bli grönt. Gårdagens träning blev tuff. Körde som sagt MTB:n på väg och försökte hålla ett högt tempo hela tiden.  
Började med 12 st "snabbisar". Snabbisar är inte så spännande som det kanske låter, utan det är helt enkelt 5-10 sekundersspurter med 50-55sek vila. Främsta syftet är att trimma ATP-systemet, det system som musklerna använder innan arbetet blir anaerobt. Detta gör att så korta intervaller inte sliter så mycket på kroppen (eftersom man slutar innan mängder av mjölksyra bildas), utan snarare brukar de få fart på den. Det gick fint att hålla hög hastighet fram till de sista två milen då motvinde var riktigt stygg och drog ned mitt snittempo rätt mycket. 6 mil på 2.10 får väl ändå ses som ok, men trött blev jag. Fick lägga mig i hängmattan ett tag efteråt. 

Utöver det så håller jag på med ett nytt bokföringsprogram och ska strax deklarera.
Bokföring är något som jag verkligen inte tycker är kul, så innan jag kom igång ritade jag en serie istället:
Är total nybörjare inom serietecknande men tänkt på det länge. Det är svårare än man tror att rita en story. Lär få träna mer på det om det ska bli nåt. 


2 kommentarer:

  1. Bra början tycker jag. Jag fick ett brett leende på läpparna av läsa och titta på bilderna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tack! Får öva lite. Svårast tycker jag är att hitta ett bra ämne att använda. :)

      Radera