tisdag 10 juni 2014

Uttröttning deluxe!

Från GBG-girot tidigare i år. Foto: Jonni Nordvinter

De senaste dagarna har bestått av träning i syfte att bli riktigt trött. Något jag lyckats med både i fredags, söndags och i går. Istället för Lida Loop blev det provkörning av sommarens SM-bana i Långlopp som går av stapeln i Alingsås. Vi var 9 cyklister från början, men en och en droppade av på vägen. Till slut var vi bara 4 kvar. Jag var pigg i ca 2 timmar av då jag istället blev väldigt tom på energi och långsam, men fortsatte i alla fall att köra hela banan. Lördagens jobb på HåkanH, gav inte något utrymme för vare sig någon lunch eller middag att tala om på grund av allt folk som frågade efter biljett, vilket jag ser som trolig orsak till denna trötthet i kombination med att vi körde på i bra fart. SM-banan kommer att bli bra, det kan jag lova! Igår blev det ett lugnare och plattare pass på asfalt. Planen var att köra en 4-5 timmar, men jag kände mig lite väl krispig för det efter att ha kört slut mig dagen innan och fick korta ned det en del. I bland får man lyssna lite extra på kroppen och försöka skilja på vad som är riktig trötthet och slöhetströtthet. En väsentlig skillnad enligt mig. Jag tror på grejen med att köra slut sig, så länge man gör det under kontrollerade former och ser till att få vila efteråt. 
Idag blir det ett kortare pass i skogen och lite styrketräning ikväll. Sen hoppas jag kunna ta några dagar lugnt innan helgens EM-tävling. Givetvis har Öresundstrafiken valt att strejka just precis när jag ska åka tåg till Köpenhamns flygplats, en flygplats som jag annars inte brukar åka till. Nu blir det lite mer ovisst och krångligt, men det ska väl lösa sig det med. 


4 kommentarer:

 1. Tror öresundstågen går över bron. Du måste bara ta dig till Malmö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du det? Som jag fattat det går det ersättningsbussar från Hyllie. Kör SJ till Malmö, så det är lugnt :)

   Radera
 2. Kul att du fått provköra sm-banan! Liknar den något annat lopp? Hur lång?

  SvaraRadera
 3. Den är 60km, ca 1000 höjdmeter.Mestadels smal grusväg och stig, ett fåtal km asfalt. Ingen bana man har fördel av om man gillar att ligga på rulle.

  SvaraRadera