fredag 20 juni 2014

The King of Akvarell och Midsommar!Midsommar ska firas med grönt, eller? Därför har jag precis avslutat den här väldigt gröna versionen av figurarmén. Andra färger kan komma, jag gillar att göra samma typ av motiv i olika skepnader.

Idag blev det ett besök ute på Akvarellmuseet på Tjörn och då främst Lars Lerinutställningen. En stor inspirationskälla då det gäller akvarell, även om vi inte målar på samma sätt eller samma motiv. Eller ibland försöker jag ju. Nu är ju Lerin lite "the king of akvarellmålning", det finns inte många i världen som har hans tekniska skicklighet i detta medium. Jag har en bit kvar, om man säger så. Nedan står jag och klurar på dels var man får tag i sådana där stora akvarellpapper, dels hur han lyckas få mörkt så mörkt. Vi hittade även lite annat roligt, som den nedan. Kul att se att det finns de som målar barnsligare än vad jag gör och ändå får ställa ut på Nordiska akvarellmuseét. 


Den nedan kan man inte se att det är akvarell om man inte går riktigt nära. Ser mer ut som nåt tryck eller en photoshopad bild. 

Förutom det så badade Mackan och jag tittade på. Det var svinkallt så klart men Mackan har en gen som gör att han bara måste bada så fort han ser ett badningsbart hav och det inte regnar. 

Om jag har tränat? Jo det har jag också hunnit med. Igår ett intervallpass och styrkepass som gav grym träningsverk, så idag fick det bli ett kortare pass i skogen på svåra stigar på MTB:n. I morgon blir det avfärd med tåg till södra Sverige och därifrån vidare till Danmark och SRAM-liga. Hoppas på piggare kropp än Irland. Om det regnar lite kanske det blir mindre gräspollen i luften?    

4 kommentarer:

 1. Lycka till i Danmark :-D

  SvaraRadera
 2. Lerin är grym! Så himla häftigt när målare som han får föremål (typ vatten, glad o d) att riktigt glänsa med hjälp av vanligt vitt papp i kontrast till andra färger. Dina tavlor är inte så dumma heller :)

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Patrik Skolling Möller23 oktober 2014 23:22

  Hej,

  Lars Lerin är vansinnigt duktig! Fånigt duktig. :)

  P.s. Gillar dina snabeltutor också. D.s

  SvaraRadera