fredag 1 november 2013

12:a på Koppenbergcross!


Det blev en 12:e plats på dagens race här i Belgien. Det var ett riktigt tufft race, även om det bara var riktigt lerigt på ett ställe på banan. Den långa stigningen tog på krafterna och jag är nöjd att hade min XTR 38-klinga, då jag kunde köra hela varvet på den utan att växla ned, även om det var lite tungtrampat på de brantaste partierna. Banan innehöll som sagt mestadels gräs med mjukt underlag (tänk superbackig kohage), asfaltspartiererna mellan gräset som blev bitvis rätt hala, eftersom leran som fanns var av den där sega sorten som fastnar på däcken och på alla andra ställen och skrymslen med för den delen.
På denna bana hade det helt klart varit en fördel att kunna byta cykel (vilket alla damer framför mig gjorde minst en gång) för att hela tiden ha en lätt cykel utan en massa lera på. Min cykel var säkert minst ett kilo tyngre efter målgång och när det är backigt vill man ju inte släpa på mer kilon än nödvändigt.

Jag fick en hyfsad start och låg på en 11-15:e under hela racet. Förlorade en placering på slutet, men var väldigt stum efter sista backen och kunde inte ge mer på platten mot mål.
12:a är min hittills bästa placering i en Bpost Bank Trophee/Superprestigetävling så det får jag vara nöjd med. Det hade varit kul att köra fler av dessa tävlingar då motståndet är i näst intill som på en världscuptävling, banorna är bra och det är massor av publik. Något klirr i kassan kan man dock inte säga att det blev. Jag fick 25 euro i startpengar och hela 48 euro i prispengar för min 12:e plats. Undrar vad Sven Nys och grabbarna fick för att komma? (En seger på en C1:a ger för övrigt 1 667 Euro för herrarna exklusive startpeng och 350 euro för damerna. I båda klasserna startar runt 45 åkare).

Är sjukt trött nu efter racet och i morgon blir det rull!
5 kommentarer:

 1. Grattis till en bra placering! :-)

  SvaraRadera
 2. Grymt bra kört Åsa!
  Tyvärr är ju. Belgianerna långt efter i det mesta gällande jämställdhet och nymodigheter. Vaddå skivbromsar liksom... Och är du dessutom kvinna/tjej. Good luck... Trist att de i alla fall inte kan ge lika penningpriser i toppen och att de ska envisas att visa mer från junior/U23 herr än de gör från damernas....
  Usch vad jobbigt detta blev nu då. Men kämpa på ändå du är grym!!!

  SvaraRadera
 3. Tack :) Det som värmer här är i alla fall många "CX-supportrar" man pratar med här också tycker det är dåligt att damernas tävlingar inte TV-sänds och att prispengarna är 1/5 av herrarnas. Man får uppfattningen att det är de som styr över tex tävlingar och media som vill ha det så här av tradition, medans många vill se damer i TV... Time for a change!!!

  SvaraRadera