lördag 16 november 2013

SM-brons!


 Här i det hala gick det som bäst! Foto Ingemar Lundqvist
Snygg bild av Björn Westergren. Fler fina bilder här!!

Så var årets CXSM avklarat. Det blev en bronspeng för min del, strax efter Angelica. Vann storstilat gjorde Emma Johansson vilket inte var något överraskning. En världsetta i landsvägscykling (som dessutom kört en hel del mtb) kör och bör köra grymt fort och den mestadels snabbkörda banan tror jag passade Emma som handen i handsken. Om man hade fått hyra de benen på nästa världscup...

När jag precis gått i mål var jag lite missnöjd med mitt lopp, främst för att jag förlorade kampen om silvret. Men nu när jag fått resonera lite med mig själv har jag ändrat mig, det var ett bra race från min sida, sförutom några dåliga grejer jag gjorde (men det blir det ju en hel del under en säsong?).
 Jo, jag hade givetvis velat behålla mästartröjan även denna säsong och man kan ju inte ha som mål att bli sämre än den placeringen man haft året innan på ett mästerskap. Men med tanke på att årets startfält var mer som en minivärldscup med några av världens absolut bästa idrottare i sina respektive discipliner är jag faktiskt nöjd med min insats. Jag hade lika gärna kunnat bli 4:a, 5:a, 6:a eller 7:a i dagens race och det hade ändå varit en helt ok prestation från min sida.
Den snabba banan blev lite bättre med nattens regn, men det mest inspirerande på dagens race var väl ändå publiken. Det var mycket folk! Helt klart att det lockar folk med kända superidrottare på startlinjen, stämningen var det närmaste Belgien-tävling man kan komma på hemmaplan, endast ett gungande ÖL-tält saknades, men sånt håller vi väl inte på med i här Sverige?

Stort tack till alla som var där och hejade!

I morgon blir det sista tävlingen i SWE-cup, det har varit svårt att fokusera på den så här innan SM, men det är alltid kul med nya banor, ska bli spännande att se vad de hittat på.

Ni som läst den här bloggen innan vet ju att jag tjatat om att jag behöver bli bättre på plattkörning och spurter mm. Nu har jag fått ett riktigt vapen som kommer att hjälpa mig att bli bättre på just det. Mer om det nästa vecka, men ett stort tack till Sara och Mattias på Aktivitus som gett mig denna möjlighet.
Här om dagen kom nämligen ett jättestort paket hem till mig:

En intressant grej i det hela, en bild på en kartong gillas ca 3 ggr mer än alla andra bilder på mitt Instagram-konto. Hur ska det då bli när den är ihopbyggd?! Jag drar slutsatsen att mina följare gillar prylar. Mer om detta nästa vecka som sagt..
4 kommentarer: