onsdag 20 november 2013

Monark-Åsa och Koksijderesa.

Ready to rock!
Måndagens enda fysiska ansträngning bestod i att skruva ihop Monarken som Aktivitus försett mig med (de Monarksugna rekommenderas kontakta dem för inköp av cykel). Den väger ju runt 50kg så lite styrketräning måste det ju ha blivit. Har inte känt mig riktigt på topp de senaste dagarna och därför tagit det lugnt. Egentligen kliade det i näsan redan i fredags, men jag tänkte bort det och det blev ingen riktig förkylning, mer än lite nästäppa och huvudvärk. Idag kändes det ganska bra igen, och jag har testat att köra lite på Monarken, vilket kändes bra rent fysiskt. Det behövs dock lite inställningar och justeringar av sittställning innan jag kan komma igång på allvar, när jag är tillbaka i Sverige igen efter Belgienresan. Det är härligt att jag redan fått smeknamnet Monark-Åsa efter att endast ha packat upp och skruvat ihop Monarken. Man undrar ju hur det ska det blir när jag kommer igång och tränar?

Vi åker till Belgien idag och kör Världscupen på lördag och en Superprestige-tävling på söndag. Hårt schema. För er som inte känner till banan i Koksijde så rekommenderar jag er att titta på sändningen nedan. 2 av ca 3 km av banan består av sand. Och då är det ingen fjuttsand som finns i Sverige, utan djup, tung, lös sand, som knappt går att cykla i. Eller, jo Sven Nys och grabbarna får det att se löjligt lätt ut, men något liknande i cx-baneväg finns inte i Sverige. Jag funderar att göra en i Sandhammaren på Österlen, undrar om någon skulle våga köra. Om banan i Gieten vet jag inte så mycket, mer än att det brukar vara superlerigt och att den är ganska platt. Ska bli intressant.

3 kommentarer:

  1. Ser bra ut med Monarken :-) och lycka till i helgen! :-D

    SvaraRadera
  2. Geiten är superplatt, tänk helgens SP-bana fast utan så mycket kniviga backar. När vi var där blåste det satan och var riktig dyngcross med mycket slätåka. Någon liten uppförslut hade de hittat. Stort lycka till med båda!

    SvaraRadera
  3. Tack. Det blir spännande. Både med Monark och Gieten :)

    SvaraRadera