fredag 12 juli 2013

Gyllene EM-Tider och härligt folk!

Det är lätt att blanda ihop alla evenemang i Göteborg för tillfället.
På nya Ullevi ska Gyllene Tider spela i kväll och på Gamla Ullevi (som egentligen är den nyaste, fast den heter Gamla Ullevi och den gamla heter Nya Ullevi...) är det Fotbolls EM. Dessutom är startar strax Ghotia Cup. Jag jobbar på alla dessa evenemang och då är det ju viktigt att komma till rätt arena på rätt dag, rätt tid och med rätt kläder osv. Egentligen är jag inte så överdrivet intresserad av vare sig fotboll eller Gyllene Tider, men tycker det är kul med stora evenemang med musik- och sportanknytning och framförallt kull att jobba på dem. (Och ett EM är ju alltid ett EM, men det är ju lite synd att finalen ska spelas i Stockholm).

Jag kom tillbaka från de höga bergen i onsdags förmiddag och har varit rätt trött efter det. 160 mil och 4 timmars sömn blev det på hemvägen, varav de första 10 milen gick i under 50km/timmen i snitt fart, på grund av slingriga vägar i kombination med bussar, husbilar och fransmän som körde i 30 på samma vägar. Som tur var visar sig Götet från sin bästa sida lagom till jag kommit hem. Svensk sommar är inte så dumt det heller.

Igår ägnade jag dagen till småfix som att tvätta, hämta ackreditering till EM, och titta på när min gaffel blev expertservad. Försökte nämligen få den servad i Livigno, men där kunde de uppenbarligen inte det, vilket är konstigt när det är så mycket cyklister där. Istället fick Lars på SRAM rycka in och låna Bikeplace:s verkstad och plocka isär den.

Mekaniker med kjol -gillas!

Lars och Jon i hårt arbete.

Dessutom vi träffade en annan riktig sköning på Cafe Kastello här om dagen. Han heter Oskar och han var på väg från Oslo till Afrika. Till fots. Han räknade med att det skulle ta ungefär ett halvår att gå den lilla nätta sträckan. Det kanske inte låter så farligt att gå, men det hela blir inte direkt enklare av att han bär en 20 kg tung ryggsäck med det nödvändigaste. Det är just sådana härliga människor man träffar på Kastello och det roligaste -alla pratar med alla och berättar om sina "egenheter" och utbyter erfarenheter. Det är därför jag gillar stället! Och just det,  Kaffet är fantastiskt med.. Läs mer här: https://www.facebook.com/kastello.se
Oskar. Läs hans blogg: http://oskargoestoafrica.wordpress.com/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar