måndag 29 juli 2013

Engelbrektsturen -hot, hot!


 Bild från igår. Man kör väl neddraget a´la USA Gary Fisher Team syle!. Fler fantastiska bilder hittar du hos Jessica Claren !

Igår blev det ett varmt och kvavt Enegelbrektslopp. För mig var det första gången jag körde detta lopp och det är ju alltid kul att köra något nytt. Rykten som gick var att det var ett supersnabbt lopp med nästan bara grusväg. Just sådana lopp är kanske inte min starka sida, men jag ville ändå köra åtminstone ett långlopp innan Långlopps SM och det är ju alltid bra att träna på farten. Men som tur var hade de i år lagt in lite mer stigar och endurospår. 

Jag tänkte att Norberg, där är det väl tyst och lugnt, men så fel jag hade! Det var nämligen inte bara cykellopp, utan även Norbergsfestivalen, en Elektronisk Musikfestival. Hade säkert gillat det som spelades på festivalen, då jag gillar elektronisk musik, men liggandes i en husbil kl 1-2 på natten innan en tävling kändes det inte helt lyckat. Det blev inte många timmars sömn för min del. Man kunde ju kanske fundera på att lägga dessa två för sig mycket roliga händelser på olika helger?

Men det gick ju ändå ok på tävlingen: 
Vi hade precis kommit iväg och fått upp hög fart då jag hör ett brak framför mig och ser cyklister ramla i en hög precis framför mitt hjul. Det var bland annat Jennie Stenerhag som fått en kraschande cyklist över sig. Jag klarade mig precis, men tappade kollen på framförvarande Emmy Thelberg och Hanna Bergman. Man vill ju gärna ha lite koll på de som är framför, men nu gick det inte. Svårt att hitta flyt i början, efter första partiet på den smala grusvägen gick det vansinnigt fort på grusvägarna och vansinnigt långsamt i skogen. Till slut hittade jag några jag kunde hänga på. Bitvis gick det väldigt långsamt i gruppen då ingen ville dra. Själv drog jag en del, men försökte hålla mig lite lugn. Hade ingen aning om var Emmy och Hanna befann sig tidsmässigt, men plötsligt kom jag ifatt Hanna ståendes vid sidan av vägen, mekandes med punktering. 

Främsta målet var att hålla jämt tempo och försöka spara lite till på slutet, när mina krafter tryter brukar de göra de ordentligt, men den här gången lyckades jag spara på dem och hade faktiskt bra fart sista 15km in mot mål. 

Höll 2:a platsen, men båda Falutjejerna Hanna och Jenny måste ha gjort kanonlopp bakom, då de inte var många minuter efter mig, trots deras strul.   

Sen är det där med värmen. Oftast klarar jag av värme upp till 25-27 grader utan problem, men ibland har det hänt att jag haft problem även vid runt 25 graders värme och upplevt den som påfrestande. Beror väl antagligen lite på dagsform och förberedelser. På gårdagens lopp tyckte jag att det var väldigt varmt, men inte olidligt. Såg en del mörka mål och hoppades och längtade efter regn, för att det skulle ge avkylning, mindre damm och lite mer sugand underlag. Men det kom inget och i mål hällde jag säkert 5 muggar vatten över mig istället, det var nog det skönaste på hela loppet!

Är mest nöjd över att jag inte kroknade, sen borde jag ju jobba lite på plattkörningen. 

  

4 kommentarer:

 1. Bra kört Åsa, grattis!
  /Johan H

  SvaraRadera
 2. Bra kört! Saknade Polen med tanke på regnet ;)

  SvaraRadera
 3. Tack Tack! Kunde man få något mitt emellan Polen och snustorrt hade jag varit nöjd :)

  SvaraRadera