torsdag 25 juli 2013

4kg, 4 reps och fullt hus.

Ner på gymet idag. Första ordentliga gym-passet på hela sommaren. Kroppen har sina små skavanker och om de inte får sitt i form av styrke- och rehabträning börjar de till slut protestera. Så det gäller att försöka hänga i även med gymträningen året om och nu har jag slarvar lite.   
Jag var ganska svag, främst på grund av vårens fraktur inte tillåtit någon form av tyngre träning där armar används. Innan skadan var jag hyfsad på tex. armhävningar. Nu klarade jag 4 st halva i tre set och då en anpassad variant för handlederna på en "soft step" (med runda sidan ned).Dessutom typ 4 kg/hantel i bicepscurl. Kändes lite klent, men det blir nog bättre. Målet är att kunna göra ordentliga "riktiga" armhävningar, minst 10x3 och att kunna stå på händer. Idag är detta omöjligt på grund av smärta då handen flexas i tillräckligt läge för att handstående ska vara möjligt. Med lite mer rörlighetsträning tror jag dock att det kommer att funka. 

Hemma är var det idag fullt upp när Gurra och syrran kom på besök. Ingen kan greja som Gurra. Inte ens jag. 

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa om en "ben"-cyklist som tränar överkroppen. Tror allsidig träning ger mer resultat än man vill tro. Förutom rehab-aspekten så kan det faktiskt höja prestationsförmågan för cyklingen. Hade en diskussion med Toppfysik-Fredrik om det i höstas där han menade att det bland annat var bra för att höja blodflödet genom kroppen. Bra med högt flöde i armar för att skölja bort mjölksyra ur benen exempelvis. Kanske kan vara värt att ha i åtanke när det tar emot att göra de där armhävningarna. :)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med. Opererade min axel för några år sen och ägnade ett halvår åt rehab och styrketräning 3ggr/vecka tillsammans med sjukgymnast. Blev en del cykling med såklart, men mindre än vanligt då stryketräningen tog tid. Var orolig för formen när jag väl kunde tävla igen, men har nog aldrig kört bättre än de första tävlingarna!

    Tror det är bra att vara stark i hela kroppen, märker när man blir trött i överkroppen då blir tekniken sämre och man gör fler misstag (man använder armarna rätt mycket i mtb) Sen är det nog som du säger, det är bra med högre blodflöde (Fredrik brukar ha rätt i sina teorier :)) Ska tänka på det i mina armhävningsförsök!

    Var inne på din blogg med, imponerad av hur ni cyklar! Måste bli en del fartkänsla så nära marken med!    SvaraRadera