torsdag 7 mars 2013

2013 kör jag närproducerat- Allebike ny samarbetspartner!

 -And this is your best shoot ... Foto: Alexander Blomqvist

Nu är den här min nya mountainbike för 2013. Jag kommer att köra på en Allebike 29" och det ska blir superkul att testa en riktigt lätt cykel med stora hjul. Det är ungefär 10 år sedan jag testade en av de första GaryFishercyklarna i 29" som kom ut. Då var de tunga, hade konstig geometri för någon i min längd och det fanns knappt heller hjul, däck eller dämpargafflar som fungerande någorlunda bra. Nu finns både lätta ramar och lätta delar för 29" och dessutom har man fått till det där med mindre storlekar. Cykeln på bilden väger lite mindre än den 26" cykel jag kört på i år, så vikten är det inget fel på! 
Att köra på en Allebike känns nästan lite som att välja närproducerat. Ramen tillverkas i Italien, men cykeln byggs ihop på Allebike i Alingsås. 
Om några veckor kommer ni förhoppningsvis få ta del av ett annat, jätteroligt projekt jag och Allebike jobbat med. Mer om det då! 

Jag vill också passa på att säga tack till Biketoyz och CUBE för den goda samarbetet! Ni har varit gult värda .
Första XC tävlingen för säsongenhar jag planerat att köra i mitten av april, så då har jag gott om tid att vänja mig vid känslan med de större hjulen och eventuellt justera sittställning mm. 
En annan sak som är bra är att jag är mycket bättre i min hand, (med den lösa benbitern). Jag är fortfarande svullen och tappar lätt greppet med handen, men det märks att det långsamt blir bättre. 


Idag blev det en tur i Ängårdsbergen, det var torrt och hårt, men med en del isfäckar. Jag tog det försiktigt över ispartierna, då jag tycker det känns onödigt att ramla på den ömma handen igen, men de torra partierna körde jag på en hel del.  
Det blev även ett typiskt epic fail. Jag hade med mig Go Pro-kameran och tänkte att jag skulle filma mina bästa stigar. Jag hade hjälmen på kameran och startade och stoppade den några gånger under färdens tur. Trodde jag. När jag kom hem fanns ingen film alls på minneskortet. Det visade sig att jag tryckt på fel knapp varje gång och tyckt av och på kameran istället för att starta och stoppa filmen. Alltså måste jag göra om turen i morogon -då med 29"-aren! 
8 kommentarer:

 1. Det där kommer att bli grymt! Jag gjorde en liknande fail på BST. Tryckte lite fel och kom hem hem med ett gäng suddiga stillbilder…

  SvaraRadera
 2. Spännande Åsa! Ser framemot fortsättningen.

  Torra stigar nu? Jag bor i helt fel del av landet uppenbarligenr :-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Ja, ibland undrar man vad man håller på med..

  Ja Helena det är torrt, men man får passa sig för isfläckarna. Ni får ta en visit till Götet ;)

  SvaraRadera
 4. "hjälmen på kameran" låter bökigt ;)

  SvaraRadera
 5. Sååååå snygg hoj, grattis!

  SvaraRadera
 6. Peter: Ha Ha, ja nu ser jag, Du är den första som påpekat detta. Sa jag att det var "Epic Fail"??

  Sofi: Tack, ja den är grymt fin!

  SvaraRadera
 7. Vad väger den?

  SvaraRadera
 8. Hej, den väger runt 8,7kg. Några hekto mindre med "supertubhjul" på :)

  SvaraRadera