lördag 26 januari 2013

Nästan som i Pozo!
Kåseberga hamn den 26:e Januari. -5 grader, fuktig luft och hård vind från sydost. Iklädd jeans, utan långkalingar blir det att man drar sig för att gå ut ur bilen. Det tyckte däremot surfarna var perfekt väder att dra fram sina surfbrädor. Inte kan väl en sån banal sak som att det är iskallt ute, göra att man missar dagens näst intill perfekta surfvågor? Jag frågade en av killarna om han inte frös. -Inte så värst, blev svaret.Jag gissar att allt är relativt. Själv drabbades jag av plötslig, allvarlig Pozo Izquerdo-abstinens. För det vi såg var faktiskt väldigt likt det man ser när man är i just Pozo på Gran Canaria. En kaj utan turister, en stenig strand och människor i våtdräkt är ungefär vad som finns i Pozo.Det är bara en liten, liten, men ack så viktig detalj som skiljer, nämligen att det är minst 25 grader varmare. Jag längtar verkligen dit just nu särskilt när man läser om en massa andra cyklister som varit eller är på Kanarieöarna.

På hemvägen från Kåseberga var det tänkt att Mackan och jag skulle fika, men det visade sig att det mesta i fikaväg på Österlen var stängt så här års. Vi hittade dock till slut Skillinge Kapell som hade öppet och fikastuga. Riktigt klassiskt "mormorskafé" med mormorsmöbler, rosentapeter och gammaldags, små kaffekoppar och väggarna fyllda av biblisk konst av varierande kvalité. Nybakade scones, bullar, semlor och en hel del annat.

Det var roligt och förvånade att det var den i Österlensammanhang inte helt okända konstnären Maria Lancing som jobbade på cafét och att vi dessutom fick betala genom att sätta in pengarna i efterhand, då
det inte fanns växel nog. Det känns som om det är så det bara kan fungerar på landet i Sverige och utomlands.

Det har inte blivit mycket träning här på Österlen, dels har det varit kallt och dels har vi haft annat för oss.
Vi besökte däremot en träningsanläggning Hammenhög, 3 km från mammas och pappas hus igår, mest för att kolla läget och det visade sig vara riktigt fint. Bra att veta för framtiden, för man kanske inte alltid vill vara begränsad till träningsalternativen cykla eller springa hela tiden när man är här.


Mackan försöker sig på stekar-looken i solen

 Sandhammaren med is. Pingvinerna, var är de?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar