lördag 19 januari 2013

5:a på halkig bana Rucphen!

Glada U23:or!
Man kan lugnt säga att Rucphen-banan var en stor kontrast mot förra året då jag körde den. Då var det gräs och en hel del tunga lerpartier som gällde, nu var det vitt av snö och hårdpackat om än med sladdrigt hala kurvor kombinerat med isande kall vind och 3-4 minusgrader. På startlinjen 37 damer, bland annat Marianne Vos. 

Jag fick en bra startposition i första led, något jag förskansade helt, då jag tycktes ha glömt bort att på dessa race med snabba flacka starter, måste jag gå på för fullt i starten för att ha chans att vara med bra. Hamnade lite för långt bak i fältet och fick brottas ett tag för att komma fram, men var ganska snabbt uppe igen på en 7-8:e plats. Plockade mig successivt upp till 4:e plats och låg där länge med en tjej jagande ett par sekunder bakom. Hade hyfsat bra flyt och drog i från några sekunder på de bakom på de tekniska partierna fram till näst sista varvet, då jag plötsligt vurpade lite dumt. Inget allvarligt, men tappade några dyrbara sekunder. På varvet efter hoppade plötsligt kedjan på nästan samma parti. Fick springa en bit och tappade ytterligare sekunder. Höll mig ändå kvar på 4:e platsen, men när vi kom fram till upploppet kunde jag inte hålla undan utan fick se mig omspurttad ca 50 m före mål och rullade alltså in som 5:a. Lite surt var det men gör man misstag så kostar det sekunder som är svåra att hämta in på en så här snabb bana. Det är blir till att försöka hålla bättre fokus nästa gång. Vann gjorde en helt överlägsen Marianne Vos. I år kommer hon även köra mountainbike och blir troligen lika tuff att tampas med i denna disciplin. Det är snart bara BMX och Downhill hon inte tävlat i på elitnivå, rätt grymt!

Man tror ju att man inte ligger så högt i puls på en sådan här bana, där man får vara lite försiktig i de många kurvorna. Tydligen fick jag ta i ändå, då pulsklockan visade att högsta puls för dagen var på 99%. Så ta i:et var det inget fel på i alla fall! 

Herrarna körde bra, med Ludde i täten på en 16:e plats Martin 19:e och David även han 19:e fart i juniorklassen. Mange var lite för stark idag och drog av sin kedja och tvingades bryta. Men han laddar väl om till Hoogerheide.     

 Snösladder 1
Snösladder 2 


 Vår materialpostman Klas tyckte det var lite väl kallt i depån. 

Hoogerheide i morgon. Det väntas 6-7 cm snö enligt väderleksrapporten, får se om det stämmer. jag har laddat genom att tvätta cykeln i badkaret med Loreal schampo för extra glans. Det var ju så fruktansvärt kallt ute så jag ville inte gå ut. Dessutom har Mange fixat till så att växlarna ska funka klockrent. Det enda som kan gå dåligt nu är jag själv. Men jag hoppas det ska finnas lite kraft kvar. 


2 kommentarer: