fredag 25 juni 2010

Midsommar utan sill helt ok det med...

Idag spenderade jag förmiddagen i Mottolino bike park och glömde att det var midsommar. Testade den heldämpade CUBE:n på de byggda stigarna plus en lite mer hemlig utförslöpa, som jag gillar. Skönt att slippa köra uppför, eftersom benen blev rätt sega efter gårdagens långa cykling, innehållande hela 2535 meters stigning. Gårdagspasset gick först upp till passo di Foscango, sedan ned till Arnoga, där jag vek av in på en grusväg upp till Val viola. En för mig ny träningsrunda, som var inspirerande. Helt plötsligt hamnade jag i Schweiz utan att riktigt märka var gränsen var. Jag hamnade lite på fel spår ett tag och kom på en vandringlsed där bära cykel var det enda alternativet.

Därifrån åkte jag ned en låång konstant utförslöpa, ned till Poschiavo på ca 1100 m höjd, som ligger i Schweiz, men som är en Italienskspråkig stad. Detta är ett ställe jag verkligen kan rekomendera om man ska ut och resa till området. En vacker stad med gamla byggnader, som är omgiven av höga berg. Därifrån kan man också ta "Röda tåget" upp till Berninapasset och till St Moritz.

Nåväl, jag unnade mig en fika på torget innan det var dags att ta sig an klättingen till Passo Forcola och sedan tillbaka till Livigno. En riktigt elak stigning på över 1200 höjdmeter. Jag tog den på ca 1.30 med min mountainbike och det var rätt tufft efter som lutningen var rätt konstant. Väl upp fick jag en go utförslöpa ned till Livigno, men tyvärr motvind. Annars brukar man kunna utmana sitt hastighetsrekord där vägen går lätt utför..

Lago Val Viola ca 2400 m öh

Jag, vid Rifugo val Viola, ca 2300 m öh

Som sagt, två härliga dagar, nu ska jag fira midsommar med att äta Tiramisu :)

3 kommentarer:

 1. hej hej . Svea hälsar så mycket. har plockat kantareller som skall stekas nu ,det finns väl inte på bergen du cyklar i ?

  SvaraRadera
 2. Redan Kantisar? Nej det finns inte här, men däremot Carl Johansvamp, vilket ses som en delikatess här. Man får inte plocka svamp hur som hellst, man måste ha nån slags tillstånd (liknande fiskekort).

  SvaraRadera
 3. Vilka fina bilder Åsa! Får Alpabstinens nu!!
  Kram Catta

  SvaraRadera