söndag 20 november 2016

Gone by the wind...Jaha, så har man varit med om sitt första på tävlingsdagen inställda race också. Som de flesta som följer cyclocrosstävlingarna redan vet, så blev det ingen Världscup i Koksjide idag.
Träningen igår gick helt ok, körde tre varv och testade att köra med jättelågt lufttryck. Det gick bättre i sanden, men fick ändå ha i lite mer luft, eftersom det även är annat på banan, där man inte vill ha så lite luft i. Lyckades cykla nästan hela de båda länge sandpartierna en gång, det får jag vara nöjd med. 

Under natten hade det börjat blåsa rejält och även regna på tvären. Ignace och jag åkte dit strax efter 9 och ställde upp husbilen, eftersom jag tänkt köra banan efter herrjuniorernas race.  
20 minuter  innan de skulle starta fick vi veta att detta var inställt på grund av hårda vindar. Cyklisterna hade i princip stått still när de vände upp för varvning på start/målrakan under träningen. Banan i Koksjide körs på området för en militärflygplats, starten går i närheten av landnings- och startbanan en hel del vind där, även när det inte är storm. Jag skulle just ge mig ut på ett träningsvarv då jag fick veta att det inte var någon idé -alla världscupstävlingarna för dagen var inställda. Trodde först inte på det jag fick höra eller kanske ville jag inte tro och fortsatte att cykla mot banan. Efter ett tag var jag tvungen att fatta då jag såg att alla team höll på att packa ihop och jag pratade med några bekanta ansikten. Tydligen hade delar det stora VIP-tältet blåst iväg och då valde de att ställa in alla tävlingar på grund av säkerhetsrisken för både cyklister och publik.  

 Det var en konstig känsla. Ni vet när man laddat för något och förberett sig och liksom hamnat i sitt "race-mode", ställt in sig på att "nu kommer det bli jäkligt hårt" och så får man inte tävla. Man har fokuserat på något som inte finns! Å ena sidan känner man sig uppgiven och tom, å andra sidan som den där matadoren i "Tjuren Ferdinand" som inte får visa sitt mod (man vill slita sitt hår), å tredje sidan skrattar man och skakar på huvudet åt det hela.Vet inte om det varit värre att köra av kedjan i starten? Jo, kanske.
Jag försöker se det positivt, det kanske var bra för min ömma muskel i baksida lår att slippa springa i den där sanden? Det hade inte heller varit så kul att kanske få ett kravallstaket eller ett tält i huvudet på tävlingen eller blåsa av cykeln för den delen.

Det som är mest frustrerande är att jag lagt en hel del pengar på att ta mig hit för att köra bara den här tävlingen, pengar som nu gått upp helt i rök. Till en början hade jag tänkt att köra ett race dagen innan i Hasslet med, men det hade blivit för stressigt att hinna till registreringen för Världscupen då. Så det blev bara ett race och nu grämer jag mig lite för det med. I går var det jättebra väder både i Hasslet och Koksjide. Jag tror tyvärr inte någon av mina försäkringar täcker detta Det ser ut som om de täcker det mesta man kan råka ut för på en resa UTOM det att man reste till en plats för att göra något som blev inställt på grund av omständigheter man inte rådde för själv. Hade jag brutit lilltån precis innan tävlingen hade det varit bättre.  

För att göra det ännu lite svårare, (eftersom det tydligen inte var nog med ett inställt race) så gick Ignace husbil sönder på vägen hem också. Det  började lukta bränt, och visade sig vara någon rem som gick av så att motor blev väldigt varm. Vi lyckades ändå ta oss hem till Ignace genom att stanna x antal gånger för att kyla motorn. Till slut kom vi "hem" i alla fall och jag körde 30 min trainer i ren frustration.
Imorgon ska jag åka hem igen och tror ni inte den där jäkla vinden har lyckats ta sig till Sverige då?! Klass 1 varning i hela västsverige?! För att inte bli besviken en gång till har jag ställt in mig på att flyget ska vara inställt på grund av blåst och ännu mer misär. Jag kanske får stanna i Belgien för gott?   

2 kommentarer:

  1. Fan så himla tråkigt :( Hoppas verkligen du får NÅN ersättning eller något "plåster på såren" för detta. Vilken tur att du ändå har Ignace, att ni kanske hade liiite kul på vägen iaf...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får se, det ser rätt mörkt ut. Kunde åtminstonde få 20 uci poäng ;) Ignace är fantastisk. Varje cyklist borde ha en Ignace <3

      Radera