fredag 26 augusti 2016

Sommaren tillbaka!

Fantastiskt väder här i Götet, man vill liksom inte gå in! Änggårdsbergen bjuder på fantastisk cykling i vanlig ordning. Det gör det i och för sig året om men såna här sensommardagar är något speciellt. I förrgår blev det lite intervaller och hets med Mackan just där och igår ett lugnare, lite längre pass på crossen på asfalt. Båda gångerna riktigt sommarvarmt. "Värmeböljan" passar väldigt bra då jag ju åker till Kina på lördag och där är det 25-30 grader. Det blir till att ta med ett flaskställ att montera på crossen. För även om vi bara tävlar i ca 40 minuter kan det vara bra att dricka om det är så varmt. Inte minst är det bra med lite vätska för man, eller i alla fall jag, blir torr i munnen när det är varmt.

Det har varit lite bestyr med Kinaresan och jag är väl inte jättenöjd med Kilroy onlineresebyrå och deras service, fast det är nog inte deras fel egentligen. Men klart är att hädanefter kommer jag alltid att försöka boka biljetter direkt med aktuellt flygbolag, även om det är lite dyrare. Via en resebyrå och särskilt dessa online, blir det bara krångligt eftersom biljetterna blir "låsta" till dem. Dessutom, 199 kr i "serviceavgift" för att förboka cykel och vegetarisk mat på flyget. Förboka cykel tog också en vecka att få bekräftad! Flygbolagen gör detta utan avgift, men när den är bokad via resebyrå, vill de inte röra bokningen. Att göra det själv är så mycket bättre!

Det är kul att vara cyklist nu i alla fall. Många som inte varit intresserade innan frågar om cykling. Mountainbike -är det inte det du cyklar?! Och så berättar de vad häftigt det såg ut med mtb på OS och hur kul det var med guld. Många har sett hela eller delar av loppet verkar det som. "Det är ju en ny gren i OS" får man höra ibland, men den har ju varit med i  ca 20 år om inte jag minns fel, så särskilt nytt är det ju inte. Det är bara det att Sverige inte tagit medaljer i disciplinen. Fast det är inte det viktiga egentligen, utan att människor utanför "vår egen lilla krets" börjar bli intresserade.

Nu ska jag dra vidare, köpa stödstrumpor och uppdatera reseapotek. Man vill ju helst inte köpa medicin i Kina, så lite nödvändiga saker som förkylningsspray och värktablett kan ju vara bra att ha med.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar