måndag 1 augusti 2016

3+3 i Alingsås!

En fin och hård helg i Alingsås och Alingsås Challenge. Ett lyckat evenemang med start och mål i centrala Alingsås, fina banor och go stämning. Hatten av för arrangörerna som lagt ned sin själ i detta!
Foto: Birpa2 Mer foton>>


Det blev som väntat ett tufft XC lopp på lördagen. Själv kände jag mig lite som en diesel, körde i ett tempo, varken snabbare eller långsammare. Varvtiderna på klockan visar bara 10-20 sekunders skillnad per varv. Några mindre missar på första varvet, plus att jag fick springa/kasa nedför ravinen eftersom en arrangör sa "vänta" och jag trodde att nån kraschat där, så jag stannade och fick hoppa av. Lite tråkig miss, men, jag tror inte det påverkade resultatet i det stora hela.
Efter varv två började jag plocka tid på täten och gick upp på 3:e plats och närmade mig även 2:an Marlene, men hann aldrig ikapp. Rullade i mål som 3:a, vilket jag får vara nöjd med.

Igår var det 60km långlopp som stod på schemat. Då jag kört tävling på vägarna här innan, vet jag att man kan bli riktigt trött av de branta backarna så jag hade bestämt mig för att inte gå på max i början. Eftersom jag också kände mig ganska seg efter lördagens race blev det också ganska naturligt. Pulsen var ovanligt låg, men det gick ändå ganska bra, förutom på de snabbåkta partierna, där hade jag inget att säga till om alls. Låg på 4:e plats vid varvningen. Fick lite sällskap först med Jessica och sen med Peter Blomqvist, bra att ligga bakom folk som kan banan. Tuggade på och ser plötsligt 3:e tjej där framme. Jobbar i kapp och om. Efter några av de branta backarna vid 20 km kvar ser jag även 2:a tjej (Felicia) skymta mellan träden. I samma veva märker jag tyvärr också att mitt framdäck får allt mindre luft. Det blir allt sladdrigare och sladdrigare utför och i kurvorna och jag tänker att jag ska stanna och lägga i en slang, men sen tänker jag att det kanske håller ändå när det bara är 10 km kvar till mål och om jag stannar kommer de bakomvarande tjejerna kanske komma ikapp. Så jag fortsätter att cykla och det går framåt men långsammare och långsammare och sista biten i skogen innan mål går riktigt dåligt då jag nästan kör på fälgen. Får hoppa av och springa i några kurvor och det känns riktigt gött att rulla i mål för strax efter kommer både Marlene och Jessica. Är lite frustrerad över puspunkan, eftersom jag kände att jag hade mer att ge i slutet, men ändå väldigt nöjd att jag behöll tredjeplatsen trots den.

Stort tack även till Er som hjälpte mig med langning på racen i helgen. Det är inte alltid helt lätt att få ihop det med sådant, så jag är ytterst tacksam!

Tyvärr var jag dålig på att fastna på bild i helgen, därav ingen bildkavalkad. Om någon tog nån bild där jag inte ser ut som en fågelskrämma, så får ni gärna skicka den!

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar