fredag 29 juli 2016

Test av bana i Nolhaga!


Igår blev det en tur till Alingsås innan eftermiddagsjobbet och test av helgens XC-bana. Alingsås är ju rätt nära hemifrån och då är det ju rätt skönt att kunna testköra banan innan och slippa känslan av stresskörning på själva tävlingsdagen. Fick förstklassig guidning av Dennis, vilket var tur, annars hade det varit svårt att hitta, med alla alternativa banor mm.

Drabbades av viss nostalgikänsla, jag tror det var 2004 (?) som vi körde mtb-race i Nolhaga park. Kommer inte ihåg mycket av den banan, förutom att jag blev påmind om några trappsteg som vi då körde uppför, nu ska de köras nedför, vilket känns mer realistiskt. Minns inte området som så uppvuxet som nu, men det är klart, saker och ting växer väl på 12 år...
Hur som helst är skogspartiet riktigt bra för mtbcykling. Banan som lagts slingrar sig upp och ned för de två skogskullarna och är väldigt intensiv. Klättringarna är riktigt tuffa, branta och ofta på ett ganska mjukt underlag, utförslöporna är snabba och ger inte mycket till återhämtning. Man har byggt några kortare tekniska partier som är kluriga men inte extremsvåra, bland annat en variant på stenkista som är bra att köra några gånger. Mest är det dock "naturlig" terräng, med den hel del spåralternativ. Blir det regn, kan det dock bli partier som blir hala, men framförallt blir det mjuka underlaget ännu mer tungkört. En riktigt bra bana tycker jag! Blir spännande att tävla på den på lördag.

Även ett gäng från CK Master var där och rekade, så det var skoj med lite folk längs med banan.
Efter träning bar det hemåt och vidare till jobb på Gamla Ullevi.  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar