tisdag 31 maj 2016

Läger och Lur på tork.

Hemma från en helg i Noras fantastiska stigar och MTB-läger för enbart tjejer. 50 damer/tjejer har blandat stigcykling, teknikövningar och teori hela helgen. Deltagarna var allt från nybörjare till erfarna cyklister och alla fick en grupp efter sin nivå. Riktigt kul och inspirerande att se så stora framsteg i teknik på så kort tid och med ändå ganska små medel. Att gneta och ge sig sjutton på att man ska klara något lönar sig uppenbarligen. Och en och annan svordom.

Vi bjöds på både regn och sol, mest regn dock, vilket gjorde skogskörningen extra svår. Terrängen runt Digerberget är bitivis ganska stenig och rotig, och med regn på det blir rötterna såphala. Desto bättre teknikträning! På Söndagens teknikövningar öste regnet ner och alla var genomblöta och trötta men ändå vid gott mod. Det blev en del mindre vurpor på lägret, inga med större skador vad jag såg. Att köra omkull är väl aldrig kul, men så länge man inte skadar sig kan det vara nyttigt, för att lära sig var gränsen går.


Linnéa pratar om dämpartryck, det var några dämpare som fick pysa ut lite luft efter det. 

 Carina köttar på i leran.

Härligt i skogen, grönt och tyst.

 Gänget laddar för träning! 

Under söndagen lyckades jag även att fuktskada min telefon. Den fungerar, men man ser att det är fukt under touchscreenen. Gogglat lite och läst att man kan få den bra igen om man stänger av den och lägger den på tork på något varmt ställe några dagar. Fukt och elektronik är ingen bra kombo vet jag sedan tidigare. Har därför försökt att ha den avstängd och sätter bara igång den om jag verkligen måste ringa. Annars ligger den avstängd på tork. Det blir långsamt bättre, mindre och mindre fukt på insidan. Det är en utmaning eftersom man är så van vid att kolla allt på telefonen. Svårast är dock att man inte kan kolla på klockan. Samtidigt är det också ganska skönt att vara utan. Mackan och jag pratade om att man skulle ha en assistent som alla samtal och mail var tvungen att gå via, som sorterade viktiga och mindre viktiga saker åt en. Tänk vad skönt det hade varit. 

Det är lite roligt det här med att tillfälligt inte kunna nås på telefon. Många pratar om att man ska logga ut, att man håller på för mycket med telefonen och att man inte behöver vara så nåbar. Oftast är det dock samma personer som inte är sena med att klaga på att man är svår att nå, när man väl bestämt sig för att logga ut ett tag. Det är väl som oftast, tänk lite först innan du uttalar dig om saker och världen kretsar inte alltid kring dig.  

Inom några dagar väntas min telefon fungera igen.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar