tisdag 24 maj 2016

Kycklingdistans och annan träning..


Åskan har kommit till Göteborg. Jag gillar åska, men mitt huvud känns just nu som en badboll, vilket inte är så gött. Vila idag, hårdkörning i morgon är min plan.
Jo, jag sov en natt, vaknade bara en 3-4 gånger och blev ungefär 100 gånger piggare än innan! Tänk vad lite sömn kan göra. Efter mirakelnatten har sömnen dock inte varit något vidare igen, det får tydligen inte bli för mycket av det goda. Nån som vet nån läkare eller liknande som är bra på sömnproblem? Hör av er i så fall, Sahlgrenska gör tyvärr bara sömnutredningar för folk som snarkar eller har andningsuppehåll, så jag vet ärligt talat inte vart jag ska vända mig, mer än att jag inte ska vända mig till vårdcentralen, eftersom de vill ta den lätta vägen och skriva ut sömnmedel, vilket jag inte vill ta.

Träningen har dock gått ganska bra de senaste dagarna. I söndags körde jag ett distanspass, det första på flera veckor. Kroppen var piggare än på länge och jag hade kunnat cykla mycket längre än vad vi gjorde kändes det som. Jag körde på "Kycklingen" dvs. min nya cyclocross. Den fick namnet igår på grund av att den med inslag av knallgult och orange och en stor del fantasi liknar en kyckling. Snabb, om man bortser från att Rhinodäck på asfalt inte rullar så snabbt. Ska nog sätta ett par mer lättrullade däck på originalhjulen och använda vid asfaltkörning, det är onödigt att nöta dyra Dugaster på distanspassen. Fika blev det med, ute på Säröcafét (vad det nu heter), som verkar ha att bli ett riktigt cyklisthak i alla fall för de som kör landsväg. I går drog jag av ett pass i gymet och fick tummen upp av en av de ihärdigast tränande killarna när jag körde mina pull-ups. Då måste det ju ha varit bra?!
Gillar att köra gym, men några av mina rehabövningar är faktiskt ganska uttjatade vid det här laget. Men bra är de förstås, så det är väl bara att hänga i antar jag.

4 kommentarer:

 1. Har en psykologkompis som hållit i sömnterapi i form av gruppterapi, tror att det kan ha varit någon slags undersökning. Kan kolla med henne om du vill, tror att det faller under någon slags kbt-defenition.
  / Nils

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips Nils, helt klart intressant, hör av mig om det skulle behövas! Har förhoppningsvis fått en kontakt med en sömnexpert som kan analysera i sömnlab. Ska försöka testa det först!

   Radera
 2. En period med akupunktur då & då har hjälpt mig med sömnen, men det har du kanske redan testat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra tips! Akupunktur är en av få grejer jag inte har testat. Ska kolla upp det :)

   Radera