torsdag 12 maj 2016

Yogaprojekt och dubbelracehelg!

Två filurer!

Ja, då kör vi vidare då.
Tack alla som läst mitt förra inlägg om EM, det värmer verkligen! Det var ungefär 1000% fler än de som brukar läsa inläggen, så jag är mäkta förvånad.
 
EM sitter kvar i själen på ett positivt sätt och lite grand i benen med faktiskt (Polarklockan menade att det skulle ta mig 5 dagar att återhämta mig för det loppet, lagom till helgen alltså). Jag är glad att jag fått till två pass på cykeln denna veckan. Ett lugnt pass och ett hårdare med intervaller. Det är ungefär det man hinner/orkar med när man tävlar så mycket som jag gjort den sista tiden.
Jag har varit lite sur eftersom jag jobbat på eftermiddagarna när vädret varit som finast. Det har dessutom varit grymt lugnt på jobbet (eftersom alla andra är utomhus) och då känner man ju att man lika gärna skulle kunna ligga på balkongen istället. Å andra sidan har jag skonats från en del pollen.

Något som är roligare är att jag håller på med, eller rättare sagt, försöker hålla på med yoga. Tror skarpt på träningsformen som alternativträning för många idrottare och kanske särskilt uthållighetsidrottare. Är med i ett "projekt" som innebär att köra yoga 4 dagar/ vecka i 2 veckor och sen utvärdera resultatet. Det är rätt så mycket yoga för någon som bara kört det lite då och då innan. Har kört några gånger nu och märker att jag just nu är rätt ofokuserad. Börjar lätt fundera på annat eller titta på klockan. Antagligen är jag lite stressad och splittrad och då ska ju yoga vara bra för att hitta fokus på här och nu. Dessutom har jag märkt att jag är rätt så stel i vissa övningar och inte alls så stel i andra. Antar att det är cykel och jobbspecifikt eftersom jag är relativt rörlig i mig själv. Ryggen (helaryggen), sätet, baksida, axlar och knän är lite av mina problemområden. Det ska bli spännande och se vad dessa två veckor ger, det jag hoppas på mest är att jag ska få bättre sömn, den har varit bedrövlig den senaste tiden.

I helgen är det dax för rafflande dubbelhelg med XCO. 2 C1:or varav den ena går i Danmark och den andre i Vårgårda. Av dessa två gillar jag Vårgårdabanan bäst, så det är lite synd att den inte går först. Tävlingen i Danmark är bra den med, men passar inte riktigt mig i karaktären. Det ser ut att bli bra startfält i båda racen då båda ingår i Nordiska Cupen. Kul att den har dragit igång.

2 kommentarer:

  1. Lycka till i båda racen. Ser du en tjeckiska så blås om direkt - då blir det pluspoäng i rankingjakten ;)

    SvaraRadera
  2. Lycka till i båda racen. Ser du en tjeckiska så blås om direkt - då blir det pluspoäng i rankingjakten ;)

    SvaraRadera