fredag 6 november 2015

Renovering och service!

Sjukgymnastbesök på Idrottsrehab och besiktning av båda knäna igår. Vänsterknät som fått sig en smäll på Koppenbergcross såg bra ut, bara en mindre blödning, menisk och korsband helt utan skador. Högerknät var även det bättre än väntat, troligtvis en lätt inflammerad knäskålssena på grund av våra upphopp för några veckor sedan  i kombination med sk. patellofemoralt smärtsyndrom. Det senare har jag haft i flera år och som inte har påverkat cyklingen, men däremot löpträning och gymträning. Har inte gjort något för att åtgärda det heller utan hållit det i schack på egen hand genom att undvika vissa övningar och inte springa för mycket.

Nu trodde dock sjukgymnasten att det kunde bli betydligt bättre, eftersom man genom rätt typ av träning och övningar kan "träna upp" broskets dämpande funktion. (fungerar ungefär som en tvättsvamp). Så nu ska vi försöka få till ett program för att få det bättre helt enkelt. Det kan dock ta lång tid innan man ser någon förbättring, men jag  försöker träna i gymet året om så det går ju alltid att klämma in några specifika övningar. Det hade hur som helst varit kul att kunna springa mer än idag i framtiden! Kanske en halvmara eller mara igen? Vem vet? Hur som, kroppen behöver renovering och service regelbundet för att hålla länge.

Senare körde vi på gymet:

Idel favoritövningar som marklyft och pull-ups mm, men även lite andra övningar. Vi gav os tex på ringarna: 


 Upp-å ned, lite läskigt faktiskt!



Men ändå barnsligt kul. 



Mackans försök. Lite snett, men annars helt ok. Eller?
Det känns som om Mackan och jag är dem som har roligast i gymet. Vi tar det inte så seriöst, även om det egentligen är seriöst. Men vi kan driva med vad vi gör (eller inte gör), hetsar varandra lite till att försöka tyngre eller annorlunda grejer och garvar när det blir fel eller fult. Många på gymet ser faktiskt inte alls ut att ha kul, vilket är tråkigt för träning bör ju vara kul?! I alla fall om du tränar för att må bra.  

Idag flyger jag tillbaka till Belgien igen och ska bo i Antwerpen i några dagar. Tävlar på Söndag och Onsdag, sen åker jag hem igen. Köper förhoppningsvis lite mer Neuehaus choklad. Det hade kanske varit en bra sponsor?!  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar