fredag 29 maj 2015

70 + 7!


Bra dag igår rent träningsmässigt. Ett kort lunchpass på monarken eftersom regnet vräkte ned och det var halv storm när jag skulle köra. 1 timme innehållande 20 st 70-20. Bra belastning, en belastning som jag har haft som mål att klara "i ett svep" (alltså utan extra paus efter hälften), men inte riktigt har klarat. Igår gick det bra och om man jämför pulskurvorna med exakt samma pass tidigare, ser man att pulsen är ungefär samma som innan under intervallerna i början, men sedan är de högre. En effekt av att ha samma korta vila på alla intervaller antagligen. Just denna typ av pass är grymt effektivt om man bara har en timme på sig, man kan till och med köra det på 45-50 minuter om man inte varvar ned/värmer upp så mycket. Igår körde jag intervaller ute med mer teknikfokus, så det blir en bra blandning. 
Man får inte glömma att det är på en stig man ska kunna ta i och att man ska klara av att köra utför och tekniska partier med 95% av maxpuls!

Senare på kvällen blev det ett pass på gymet med och då slog jag till med 70 kg i marklyft och 7 st pull ups. Att göra 5 pull ups har länge varit ett drömmål för mig, när jag började med just denna övning klarade jag bara 1 och en halv. Nu vågar jag sätta 10 st som nästa mål, även om det känns lite sjukt. 5 var också sjukt helt ok för någon med sparrisarmar faktiskt. Inte för att jag kanske behöver klara 10 för att cykla snabbare, utan bara för att det hade varit coolt att klara det. Det intressanta är att jag kör just nu 1, max 2 gånger i veckan i gymet och blir ändå starkare. När jag kör dessa övningar kör jag oftast så mycket och så tungt det går, en annan grej, varken armar eller ben har blivit "biffigare" eller större i omfång, i alla fall inte så man ser det. Ett argument till dem som inte kör styrka för att de inte vill "bli stora". 

Av erfarenhet vet jag att man kan känna sig ganska olika stark olika dagar, vilket givetvis beror på träningen dagarna innan, hur mycket och vad man har ätit och druckit mm. Att komma fulltankad med kolhydrater är bra. En muskel som har mycket glykogen är starkare än en med lite glykogen, något att tänka på för alla som av nån anledning försöker dra ned på, eller undvika kolhydrater. Du kanske ser smalare ut (för att kolhydrater binder vätska -helt naturligt) -men du kommer inte vara ditt starkaste jag!   

Efter lunch drar jag upp till Bergslagen och tjejlägret. Hoppas på fint väder i år igen, men det ser ut att bli regn i morgon. Regnkläder ska packas ned, så kanske regnet håller sig undan.  
   
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar