söndag 3 maj 2015

2:a på Lidingö MTB!

Foto: Johan Stegfors X-Kross
En snabbvisit i Stockholm och start i Lidingö MTB. Premiär för mig på denna bana och och jag måste säga att jag blev positivt överraskad. Jag hade hört att det skulle vara grusvägsrally och det var det delvis, men med många svängar och mycket upp och ned hela tiden, så man fick vara fokuserad och vaken hela tiden och det gillar jag! Det var några korta tekniska partier och dessa hade jag viljat köra mer på, men överlag var det en mycket bra bana. Det var lite svårt när man inte hade någon aning om när man skulle svänga, men svängarna var nog så många att inte ens de infödda Lidingöborna hade koll på det! En ganska snabb start som gick uppför, vilket var bra då det inte blev så hetsigt. Hamnade tidigt tillsammans med Felicia Ferner och vi körde ihop tillsammans med ett mindre gäng killar fram till sista 20 km eller nåt, då Felicia drog ifrån -eller om det var jag som tappade tempo -eller kanske var det kombinationen av båda. Ett tag var jag nästan ikapp igen och det hade kunnat bli en riktig spännande avslutning, men jag hade inte det pang i benen på slutet som hade behövts helt enkelt. Jag kände mig stark i början, men blev desto krokigare i slutet. Är ändå glad att jag orkade köra på så länge jag gjorde, det är alltid svårt att veta hur man ska disponera krafterna på längre lopp när man inte kör dem så ofta.    

Eftersom jag för längesen sprungit Lidingöloppet, åkte jag och funderade lite när Abborebacken kom. Åkte vi ens upp för den? Sådana tankar som kan flyga igenom huvudet här man kör långlopp.

Detta var också första tävlingen på min Haibike Greed. Tycker att den fungerade riktigt bra, lätt och kvick, och den känns bra att sitta på. De nya American Classicshjulen gjorde susen! Eftersom jag körde terralogicdämpare förra säsongen behöver jag dock lära mig att låsa och låsa upp gaffeln igen. Ibland märkte jag att jag körde med olåst gaffel där det hade varit bättre med låst -och tvärt om. Men sånt vänjer man sig vid.

 Foto: Johan Stegfors X-Kross
 Foto: Johan Stegfors X-Kross
 Foto: Johan Stegfors X-Kross

Efter racet blev det en husesyn och kaffe hos Robin och Gabbi -grymt boende nästan på landet. Sen hemfärd till götet. Tacksam att jag slapp det snöblandae regn som kom på uppvägen till Stockholm, men det var som kallast bara en grad varmt -brr! Det är ju maj nu!

Hemma vid halv ett på natten, kom dock inte i säng förrän halv 2, jag har alltid svårt att komma ned i varv efter längre bilresor. Måste greja lite ett tag först. Annars går det inte. 

Förutom det så gav displayen på min telefon plötsligt upp igår. Lite frustrerande att höra telefonen ringa, men med svart skärm och inte kunna svara. Jag är nu lurlös och nås enklast på messenger, mail eller facebook. Letar febrilt efter nån fungerande gammal reservtelefon här hemma. Men alla verkar ha gett upp... 

2 kommentarer: