torsdag 26 februari 2015

Blåbärskrämsdieten och den stora Hästfesten.


Det är hästfest för fulla muggar i Göteborg. Göteborgs Horse Show drog igång igår och i morse jobbade jag från 06.30 -ubertidigt enligt min dygnsrytm. Men det funkade att komma upp ändå. Häst världen är speciell. De hade morgonträning redan kl 06.00. Inget konstigt att tävlingshästarna behöver tränas och komma igång. Det speciella är att folk betalar för att komma och titta på träningen. Så tidigt på morgonen. Tänk om nån ville komma och betala för att kolla på oss när vi kör teknikträning?

Sen är det det här med det speciella hästfolksmodet. Man ser ofta direkt vilka som är "hästfolk", de har en viss typ av kläder, ofta quiltade jackor eller västar eller nån slags engelsk jakt-inspirerad klädsel. Jo, det är snyggt och propert, men det är så extremt tydligt att det är en viss stil som gäller. Kanske är det likadant inom cykelvärlden, fast jag bara inte ser det för att jag är så hemmablind? Vad är det typiska cykelmodet om man inte är hipster (alltså inte cykelbyxan/tröjan utan leasure-wear:et)?


Min mage och jag är fortfarande inte riktigt överens. Jag förstår inte vad det är för fel, men det vill inte gå över. Jag har ingen som hellst aptit och kan i princip bara äta blåbärskräm och proviva och nån liten brödbit. Vissa som fastar hävdar ju att de får massor av energi och hej och hå av  att fasta. Kanske det stämmer för dem, men blåbärskrämsdieten ger i alla fall ingen extra energi. Idag drog jag av en 20:a efter jobbet. Jo, jag har lite vila nu efter säsongen, men då det väntar 12 timmars stillasittande jobb på fredag och 13 timmar på lördag behöver jag röra på mig för att inte bli helt knäpp. Jag är inte van vid stillasittande, och tror inte att det är en bra grej för någon. Vi är gjorda för rörelse, stillasittande är döden för kroppen. Tillbaka till 20:an. Det var den sämsta 20:an hittills, ca 0,7 kp sämre än vad jag kört på som bäst och jag upplevde det som svinjobbigt. Vill man vara stark bör man alltså äta något mer än fruktkräm är väl en ganska uppenbar slutsats.
Så här trött är jag på magstrejken nu:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar