lördag 22 mars 2014

MTBO och Snabbvisit i Falun!


Det har snabbvisitas i Falun idag då jag har varit och pratat MTB-cykling för MTB-Orienterare, Jag passade även på att lyssna på Micke S Flockhart som också var där och pratade om träningsfysiologi. Det var intressant. Jag är sällan på den avancerade nivå som Micke när jag tänker och pratar om träning, men jag gillar att veta vad som händer i kroppen vid den ena eller den andra typen av träning.
 MTB-Orientering är en spännande fusion mellan orientering och MTB-cykling. Sporten är rätt ung i Sverige, men på frammarsch. Det är ganska likt XC-cykling då det gäller längd och intensitetsnivå, men lite enklare tekniskt. Den största skillnaden förutom att man ska leta efter kontroller är att MTB-Orienterarna inte kan/får reka spårval och banan innan som man kan på XC-lopp (och därmed ha en plan för hur man ska köra på de tekniska utmaningar som finns), vilket gör att de måste ta snabba beslut gällande tex spårval och manövrar på cykeln, samtidigt som huvudet måste vara klart för orienteringen. Helt klart en intressant disciplin. Jag blev faktiskt lite sugen på att testa.  

Efter förelsäningen och Mickes testade Mackan och jag den framtida VM-banan på Lugnet. Helt säkert säsongens sista skidpass. Det har tyvärr inte blivit så många som jag önskat på grund av snöbrist i GBG-området. Hur som helst vi hade klassisk skidutrustning och på Lugnet fanns inte ett enda spår. Så det blev till att ta sig runt med en stil som bitvis kanske kunde likna något åt skatehållet, bitis gå på skidor och bitvis åka skidor. Men det var gött att komma ut lite och motion är ju bra.
Nu slappar vi i stugan i Klenshyttan och sover snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar