fredag 24 februari 2012

I Cordoba utan GPS men med gott humör!

Så var Kajsa, Tobias och jag framme i Cordobá. Resan hit gick ganska smärtfritt, men vi vi var lite deppiga några gånger. Först lyckades Tobias glömma sin dator och hårddisk på Säve flygplats, vilket han kom på när vi var uppe i luften. Gick givetvis inte att ringa någon då, så det blev att leva på hoppet tills vi landat och försöka få tag på någon då. Det visade sig till slut att båda var omhändertagna och väl förvarade på Säve.

När vi hämtat ut hyrbilen och tryckt in allt bagage i bilen, (den blev knökfull) visade det sig att ingen av våra GPS:er hade Spanien med i kartutbudet. Så det fick bli att köra på känn till att börja med. Det lyckades väldigt bra och vi hittade rätt väg efter en liten felkörning. Väl framme i Cordobá vågade vi inte chansa längre och köpte en karta över stan. Det var rätt svårt att hitta ändå, eftersom det var enkelriktat överallt. Men tills slut hittade vi vår lägenhet, mitt inne i de gamla delarna av stan.  

Under tiden vi installerade oss kunde jag inte hitta min plånbok, med väsentliga kontokort, körkort, licens mm. Den fanns ingenstans och jag fick givetvis panik och vände ut och in på alla mina väskor. Ringde och kollade om pengarna fanns kvar på kortet, men det visade sig bara finnas 1 krona på det.
Det första jag tänkte på var inte att kontokortet var borta och tömt, utan att jag kanske inte skulle få starta etapploppet utan licensen. Typiskt mig. Tobbe sprang bort och kollade i bilen och kom till slut tillbaka, MED plånboken och alla kort i. Den hade på något outgrundligt sätt åkt under förarstolen.. Att det bara fanns en krona på kortet stämde inte, det visade sig att jag kollat fel konto i all stess.
När alla prylar kommit till rätta var alla glada och peppade igen. 

Idag har vi tagit det rätt lugnt, handlat massa mat och rekat lite runt stan. Tyvärr glömde vi vår fina karta som vi köpt när vi handlade och det tog ungefär en timme att hitta tillbaka till boendet som bara låg en halvmil från Carrefour. Det är ingen lätt stad att köra bil och hitta i som sagt.

Efter det gav Kajsa och jag oss ut på en liten cykeltur och lyckades hitta en kanonfin väg där vi bara såg 4 bilar på en och en halv timme. Det var grymt.
Enda missödet idag förutom kartan var väl att jag skulle köpa schampo och balsam och kom hem med balsam och balsam, nåväl man får väl mjukt hår i alla fall. 

Enervit G eller Enervitene, vilken ska jag välja? Enervitleveransen hann precis komma innan jag drog, gött det!


Tobbe och Kajsa glada efter att vi fått storhandlat. Tobbe är en fantastisk kock också, det är grymt!

Mäktiga Mesquita! Hann inte gå dit idag, men tror jag drar dit i morgon. Vi bor bara 500 meter där ifrån.

2 kommentarer:

  1. Ta nu och kör så det ryker i morgon och några dagar framöver! Lycka till Snabeltutar!

    //Yvonne & Andreas

    SvaraRadera