söndag 26 februari 2012

Andalucia bikerace: Prologen!

Typisk fultvätt i badkaret, eftersom det var lång kö till cykeltvättarna. Säg inget till hotellet!

Så var vi äntligen igång med vårt etapplopp!
Igår blev det lite senare än  vi tänkt, eftersom tävlingsmötet startade två timmar senare än vi trodde och höll på en timme istället för utlovade 25 minuter. Är det något man inte vill göra kvällen innan race, så är det att stå och lyssna på information man läst på hemsidan och höra långa tacksamhetstal på spanska från borgmästare och arrangörer. Kort, informativt och utan en massa lull, lull ska det vara!


Idag var det dock äntligen prologdags, 34 km och 715 höjdmeter skulle köras, varav 8 km masterstart genom de gamla delarna av Córdoba. Den första biten visade sig bli en rätt livsfarlig historia, med över 400 mer eller mindre hetsiga åkare som skulle ta sig igenom trånga gränder, bland parkerade bilar, trappor och trånga portar. Det var ett under att ingen krashade och det var i princip omöjligt att hålla reda på varandra. Strax innan startfältet släpptes, hittade vi dock varandra och lyckades lägga oss långt fram i gruppen och sen flöt det på rätt bra. Kajsa körde enormt starkt upp till toppen och jag fick be henne hålla igen lite, för att hänga med utan att få astma. Efter en timme hade dock astmakänningarna gått över och jag kunde köra på lite bättre. Vi låg tvåa fram till 500 meter före mål, då team Colnago dundrade om oss, trampade max för att hänga på, men det gick för fort. 

Lite surt, men vi var bara 12 sekunder efter i mål och har ca 2 min och 20 sek  fram till ledande lag, det är många dagar kvar och mycket kan hända. 
Gelénallar, fint att ladda med det! 

Resten av dagen har ägnats åt cykeltvätt och fix och mycket vila. Hoppas vara pigga i morgon då blir det 78 km och närmare 2000 höjdmeters klättring. Blir fint det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar