måndag 20 februari 2012

Förberedelser för team snabeltutarna


Det har blivit lite dåligt bloggat de senaste dagarna för min del. Dels har jag roat mig med att jobba och dels har det varit mycket förberedelser inför Andalucia Bike, som startar på söndag. Dels rent träningsmässigt, jag har försökt att köra några långa pass flera dagar i rad, något som jag vanligen inte gör så ofta. Överhuvudtaget kör jag ganska lite distanspass och efter Gran Canaria-resan i början av januari, har det av olika anledningar inte blivit några alls. Första passet kändes därför rätt jobbigt mot slutet, men man vänjer sig snabbt och gårdagens pass kändes riktigt bra. Utöver träning har förberedelserna bestått av att fixa viktiga saker som boende, hyrbil och utlandstillstånd.
Man kan ju tro att vi har allt serverat och bara behöver boka första bästa flyg och åka iväg. Så är det inte. Kajsa och jag finansierar denna tävling helt med egna pengar och då behöver det vändas och vridas på det mesta för att det inte ska dra iväg rent kostnadsmässigt. Samtidigt får boendet ju vara hyfsat fräscht och inte ligga alltför långt från tävlingen och bilen bör ju bara billig, men ändå tillräckligt stor för att vi ska få plats med två cyklar och övrig packning osv. I detta fall var det dessutom två olika boenden som skulle bokas, eftersom etapploppet går kring två olika städer. 
Jag börjar bli ganska van vi detta pusslande och luskande nu och tankarna på att öppna resebyrå för fattiga cyklister (eller andra idrottare också för den delen..) blir än en gång väckt. När jag blir stor kanske...

Hur som helst, Kajsa och Jag är anmälda under namnet "Snabeltutarna" och man kan ju undra varför. När vi skulle anmäla oss var det lite bråttom att få in anmälan, eftersom anmälningstiden gick ut dan efter. Kajsa och jag kör ju både för olika klubbar och på olika cykelmärken mm så där var det svårt att hitta någon gemensam nämnare, dessutom sponsrade vi oss själva med resan. Det fanns helt enkelt inte tid eller fantasi nog att hitta på något smart namn som var neutralt och ändå coolt.

Snabeltutarna, töntigt, javisst, men å andra sidan är det ingen annan än vi svenskar som vet vad det är och inte ens det förresten, det är väl knappt ett 100-tal som vet vad en snabeltut är..

3 kommentarer:

  1. Ähfyfasen... jag skulle ge nästan vad som helst för att få vara med i ett lag som heter Team Snabeltutarna.
    Lycka till nu!

    SvaraRadera
  2. Helt rätt namn när ni finansierar själva. Fler borde anmäla i deras "riktiga" namn istället för klubb/sponsor då det oftast är de egna pengarna som finansierar resan =)

    Kör hårt!

    SvaraRadera