lördag 11 februari 2012

Snö och bredsladd i Istanbul!Det blev en härlig provkörning av banan idag här i Istanbul. Eller egentligen är vi i Umraniye, som är en förort och har ungefär lika många invånare som Göteborg. Det hela säger en hel del om hur stor staden Istanbul är. 14 miljoner invånare är ganska många människor!

Idag var vi och testade banan. Det var en hel del snö på den och dessutom plusgrader, vilket gjorde den slirig blöt och ganska tungkörd på sina ställen. Det var nästan lite som att köra cyckocross, men ändå lite som "bambi på hal is" efter lite uppehåll från riktig mtb-cykling. Jag dock tyckte att det fungerade bra med de nya breda däcken, de ställen där man inte kunde cykla, hade inte blivit cykelbara ändå oavsett vilka däck man än valde. Banan är rolig, men väldigt intensiv och kräver koncentration om man inte vill sladda omkull i någon kurva. Inte många partier att dricka på! I morgon kommer det bli 5-8 plusgrader och då blir det ännu blötare när snön smälter.  

 Kajsa, något förvånad över att cykeln blivit lite lättare. Helt plötsligt gick lilla drevet fram i två delar...Härligt väder och snöstigar. Kunde lika gärna vara en senvinterdag hemma i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar