söndag 30 januari 2011

Debuten!

I CX-tagen! Foto: William Meertens

Så var den internationella Cykelcrossdebuten avklarad! Nattens kyla hade gjort banan helt frusen och för min del kändes det som ett landsvägslopp. Supersnabbt från start. Jag var ovan vid den höga farten och svårt att ta mig fram, de branta utförskörningarna och de mer tekniska partierna gick dock bra och jag kämpade på runt en 35:e plats. Skulle precis till att köra om tre cyklister då jag vurpade, böjde broms reglaget och tvingades till cykelbyte. Tappade istället, lite och slutade på en 37:e plats. Inte så mycket att hurra för rent placeringsmässigt, men, då det var min första stora cross tävling var det ändå ok. Mer om tävlingen i morgon, nu är det sov som gäller, då planet går redan 06.45 i morgon! 

  


6 kommentarer:

 1. Placeringen är ju underordnad, förhoppningsvis har du sporrat andra tjejer till att testa/satsa och då är ju det en stor vinst :-)

  SvaraRadera
 2. Absolut! Men det gav mersmak att försöka förbättra den. Man måste ju börja någonstans :)

  SvaraRadera
 3. Satt hemma framför datorn och hejade. Va lite synd att man inte kunde vara på plats och hejat på de svenska kamraterna.

  Det är alltid kul när svenska färgerna representeras. Kan ju bara konstatera att Vos är grym men sedan gör hon inget annat är cyklar ;). Vi får hoppas att fler tjejer ser CX som något kul och kommer till nästa års tävlingar.

  Åsa

  SvaraRadera
 4. Ja Åsa, Vos är verkligen grym :)
  Stämningen var fantastisk på plats, det måste upplevas! Hoppas verkligen att någon annan tjej och kille med för den delen, blir sugen på att testa CX!

  SvaraRadera
 5. Mattias IK Ymer31 januari 2011 11:00

  Bra kört och du fick absolut din beskärda del av rampljuset när de körde en stilstudie på dig i trappan.

  Mattias

  SvaraRadera
 6. Hoppas det var hyfsat stilfullt då Mattias, rätt mycket mjölksyra i den där trappan :)

  SvaraRadera