lördag 20 november 2010

Laddat och fullt av damer i Jönköping!


Sitter här och myser på hotellet i Jönköping. Jag passar på att mysa, efter som jag snart ska ge mig ut i +2 grader och snömodd och köra ytterligare en deltävling i CX-cupen. Banan är lagd i Jönköpings stadspark, vilket ska bli spännande att se hur det blir.
I morse möttes jag av en överraskning på högsta nörderinivå: Markus hade bytt till GUL-styrlinda på CX-hojen. Mavic-gul såklart, jippie!

I morse var hela hotellmatsalen var full av damer i olika åldrar, efter gårdagens "Ladys Night". Precis innan frukosten stängde kom också, till damernas förtjusning, Martin Stenmark, som sjunger i showen insläntrande med huvudet intryckt i en mössa. Det tisslades och tasslades en hel del runt borden. Hade jag varit i herr Stenmarks kläder, hade jag not tagit med mig frukosten på rummet, men jag är ju inte så exibisionistisk (hur det nu stavas??) som han.

Enda orosmomentet just nu är min höft och baksida lår, som börjat göra mer ont i veckan. Detta efter att jag nästan inte tränat något, för att jag var trött efter SM-helgen, så kanske det är inaktivitet som kroppen inte gillar. Positivt är dock att det gör mindre ont när jag sitter på cykeln än när jag går/springer. Har i veckan försökt att få tag på en sjukgymnast för att ordentligt kolla upp problemet, men det visade sig vara svårare än jag trodde. Jag vill ju komma till nån bra och det första välrenomerade stället jag kontaktade hade fullt och kö, Jag mailade då Eva på IFK-kliniken (som rehabiliterade mig och min axel för två år sedan). Eftersom sjukgymnasterna på IFK-kliniken är specialiserade på varsin del av kroppen, vidarebefodrade hon mitt mail till den som var bäst på just dessa kroppsdelar. Även de har fullt, så jag får väl vänta då.. har inte heller riktigt råd att betala 500kr/gång för att gå privat, för det räcker väl antagligen inte med en gång. Nån som ha något tips på Sjukgymnast/Naprapat i Göteborgsområdet som är duktig och ansluten till vårdgarantin?

Nåväl efter tävlingen kommer jag hänga på Elmiamässan i två timmar, innan det är dags för cykelgalan. Glädjande och förvånade nog är jag nominerad till två utmärkelser, fast inte i min "huvuddiciplin" mountainbike. Dels som årets CX-cyklist (utvald av Svenska cykelförbundet), dels till Henrik Öijers hederspris (från CX-gruppen). Det som är förvirrade här är att SCF:s pris utgår från 2009-års resultat och Öijer-priset från 2010. Alla andra discipliner utgår från 2010 års bravader, så det känns lite konstigt. Jag antar att det beror på att CX-säsongen ligger den period ligger. 2009-års säsong har ju alla glömt och det är ju tråkigt att en av diciplinerna alltid är ett år efter...

Nu är det snart dags byta om och bege sig ut!


4 kommentarer:

 1. Shit Åsa, jag diggar att gå igenom din härliga blogg! Fantastisk inspiration, kram i mass och grattis till alla segrar och placeringar de sista veckorna!

  SvaraRadera
 2. Tack tack snälla du! Har insett att det är först när det gått riktigt dåligt som man uppskattar när det går bra :)

  SvaraRadera
 3. Du är grym även om du inte fick något pris. Riktigt snyggt gjort av Markus med den gula lindan också.

  SvaraRadera
 4. Jonas: jag visste att du skulle gilla styrlindan :)

  SvaraRadera