söndag 21 november 2010

Cykeldagar, Cykelgala och CX vinst i trasig sko

Jag. Ser för en gångs skull lite glad ut och inte livrädd som jag brukar när jag räjsar.

Lördag-söndag har varit maxade med cykel. Den årliga cykelmässan, cykelgalan och Cup-tävlingen Öster cykelcrossen. Jag lyckades åter ta en seger på den lite snöiga, mtb-liknande banan. Det gick trögt i starten, benen ville inte alls gå fort uppåt och jag låg på tredje plats under första halva varvet. Ett parti som var som var det mest tungkörda på hela banan, var en lerig äng och där drog jag på lite och kom i kapp Karin Aune och ledande Angelica Edvardsson. Fick genast en liten lucka, men kom sedan alldeles för fort in i en kurva med brant uppförsbacke och flög iväg utanför banan och blev ikappåkt av Angelica. Ena skon måste fått sig en rejäl smäll, eftersom ena spännet lossnade. Fortsatte med skon glappande, men förlorade nog inte så mycket på det, eftersom jag kom ikapp och förbi igen efter den långa backen i början av varvet. Efter det gick det smärtfritt och jag höll ledningen till mål och vann med ca 1 minut och 10 sek. På sista varvet var bromsbelägen helt slut och jag fegade lite i backarna utför. Dumt att köra på chans utför när man har en betryggande ledning.

Efter racet åkte jag till mässan på ELMIA och träffade många kända ansikten, de flesta dök också upp på kvällens gala. Det roligaste med cykelgalan är att träffa alla cyklister (som man oftast bara ser iklädda just cykelkläder eller överdragskläder) finklädda. Vissa känner man knappt igen! En bra sak med cykelgalan i år var att man avslutade prisutdelningen med att dela ut priset för "Årets prestation", istället för att som alla tidigare år, avsluta med priset för "bästa manlige landsvägscyklist". Kanske håller cykelsporten på att bli lite mindre gubbig? Hoppas det i alla fall. Nu är jag hemma i götet igen och är riktigt trött, så nu blir det godnatt!

2 kommentarer:

  1. Grattis till seger och bra blogg. Du kom med på förstasidan på sportvagnssidan www.ssij.nu och i "november", lite. Du har rätt som jag läste någonstans - du ser ofta lite rädd eller häpen ut på cykeln!
    /Göran

    SvaraRadera
  2. Tackar Göran :) Nu fick jag vetskap om en för mig helt ny hemsida!
    Får väl jobba på att se mindre rädd ut när jag cyklar helt enkelt :)

    SvaraRadera