söndag 7 november 2010

2:a i Göteborg!

Idag blev det ombytta roller i mellan mig och Karin Aune i CX-cupen kring Slottskogsvallen i Göteborg. Jag var betydligt segare i kroppen i dag, gårdagens tuffa race hade bestämt sig för att sätta sig i mina ben och banan var mycket plattare och snabbare, (totalt ynka 35 höjdmeters stigning på alla 6 varv, enligt min Polar-klocka). Vädret visade sig dock från sin bästa novembersida, med strålande sol som faktiskt värmde, krispig luft och vindstilla.
Jag höll min plan från lördagen, att gå ut så hårt som möjligt och försöka hålla den farten så länge det gick. Jag var i ledning i ca 2 varv och fick till och med en lucka på ett par sekunder, på varvningsrakan drog dock Karin ikapp och om mig inför varv 3. Försökte hänga med, och det gick ok i första skogspartiet, men sen fick hon en lucka, som långsamt drygades ut. Karin körde starkt och drog i från på de platta, snabba partierna, jag plockade lite i kurvorna och de tungkörda partierna och så fortsatte det. Jag plockade inte tillräckligt för att komma ikapp, men var ändå tillräckligt nära för att känna att jag kanske, kanske skulle kunna närma mig. Men jag orkade inte. Jag jagade ända in till målet och kom in 15 sekunder efter Karin, vilket ändå får ses som rätt ok på den här typen av bana.
Roligt var det att det ändå var ganska mycket folk som hejade längs med banan, de som värmde mest var den lilla MCK-ligan som stod vid de jobbiga trapporna.

Nästa vecka går SM i Cykelcross i Kumla. Om man ser på väderleksrapporten så ser det ut som det finns en liten risk för snömodd. Kallt och snö i veckan och sen varmare till helgen. Hade varit kul med ett underlag som är relativt ovant för alla i Sverige, för att öka spänningen!

Själv funderar jag på hur jag ska ladda för tävlingen och tror att det är mycket vila, yoga och styrketräning som gäller. Inte enligt boken, men det känns som om det är ett vinnande koncept!
Sen funderar jag på om jag ska se till att vara riktigt förbannad på något denna vecka också. Jag blev ju jätteglad när jag vann i Borås, vilket kanske medförde att jag inte var tillräckligt förbannad för att lyckas vinna i Slottskogen? Jag tror att jag ska välja mellan följande saker att vara upprörd över: Djur som blir illa behandlade, att det finns folk som far illa i krig, muthärvan i Göteborg eller nattklubbar som delar med sig av sitt oljud så man inte kan sova. Eller kanske allt på en gång.

Appro på arg och upprörd, så har jag just köpt två biljetter till Magnus Betnér och "Livets Ord den 29:e november. Han kan ju bli ganska arg på saker och ting och jag gillar honom skarpt!

Se bara här hur han totalt dissar Aftonbladet inför tidningens redaktion:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar