fredag 24 mars 2017

Hopp om våren!


Det är tulpansäsong och jag älskar tulpaner i alla färger. Iofs gillar jag alla blommor med färg, men det är något med tulpaner i sin enkelhet. 
Våren kämpar och det blir mer och mer ljus och till och med en och annan blomma börjar titta fram.
Har dock varit dödstrött veckan efter jag kom hem från Gran Canaria vilket jag tror dels beror på två veckor med mycket hög träningsvolym och intensitet, dels på pollen. Jag har ju som jag skrivit om innan, gjort teser för olika pollen och de testerna visar inget, men sköterskan nämnde också att man kan vara känslig för pollen ändå. Eftersom mina trötthetsperioder och ögonkliperioder  under vår-sommar-höst oftast sammanfaller med när de som har konstaterad pollenallergi har stora besvär, så kan man ju anta att det beror på det. 

Denna vecka har jag dock varit piggare och fått till några riktigt bra intervallpass på Monarken. Man undrar ju om man blir nåt bättre av två veckor med mycket träning. Och det blir man, i alla fall jag. Man får dock räkna med att om man vilar helt några dagar efter mycket träning kan man bli segare och få riktigt kassa ben. Detta brukar dock släppa efter några högintensiva pass. 10 sekunders ATP spurter brukar vara bra för att få igång mina ben, men jag antar att det är högst individuellt. 
Just nu pågår ju Cape Epic och det går riktigt bra för de svenska cyklisterna. Just det loppet är ju ett som står på de flestas mtb-cyklisters "vill göra"-lista. Jag är jättesugen på att köra det loppet, men ska jag göra det vill jag inte bara delta, utan vara förberedd och göra det så bra som jag kan. Det är inte helt lätt att få ihop alla delar, dessutom ska man hitta finansiering, support och en partner som är någorlunda jämnstark som en själv. Jag och Kajsa Snihs körde ju Andalucia Bike Race för några år sedan och det var en riktigt tuff men samtidigt riktigt häftig upplevelse, inte bara för den fysiska ansträngningen, utan även för den mentala biten. Den svåraste biten på etapplopp för mig dock är att få i mig energi och att sova. Inte lätt att äta när man mår illa och inte lätt att sova när kroppen inte vill sova.

I helgen blir det jobb på Sabaton på lördag och så tänkte jag mig ett långpass på söndag. Om nån vill följa med är den välkommen att höra av sig!
Sabaton blir intressant, var tvungen att lyssna lite på dem på Spotify och konstaterade att musiken är aningen pompös för min smak. Är lite fördomsfull och tror på att det kommer bli rekord i antal torshammare-smycken på samma plats i Frölundaborg. Men kan ha fel, det återstår att se!  1 kommentar:

  1. Haha du har nog rätt fördomar om Sabaton, men de är kul att köra tunga intervaller till ;)

    SvaraRadera