måndag 17 oktober 2016

Kommande race!


Nu är det dags att dra söder ut. Tänkte först skriva "till varmare breddgrader", men det är nog ungefär som hemma i Belgien. 4 tävlingar står på schemat, första veckan blir hårt med tre tävlingar på fyra dagar. Hade först tänkt klämma in en till två dagar efter världscupen, men inser att det blir lite mycket. 

Följande tävlingar är planerade: 

Kermiscross, Ardoie 20/10
Niels Albert CX, Boom 22/10
Valkenburg World Cup 23/10
Koppenbergcross, Oudenaarde 1/11
Det ska blir grymt skoj att tävla, men just nu behöver jag hitta nån som kan hjälpa mig i depån på Världscupen och i Boom. Ignace är i Ecuador och hans son Nico hjälper mig på de andra tävlingarna. Så om nån vet nån som vet nån... så säg till! Jag har ju tidigare kört världscup och andra CX-lopp helt utan support, så jag vet att det är genomförbart. Det är dock långt ifrån optimalt, särskilt inte om det blir lerfest. 

Jag tar mitt pick och pack i morgon kväll och åker nedåt. Ska bo i Oudenaarde, hos en vän. Det ska bli intressant att se hur benen mår av att tävla dagen efter en 100 mils biltur. Jag förväntar mig inte stordåd, men förhoppningsvis att de ska komma igång. 

Annars då? Jo har blivit kallad till sömnmedicinska avdelningen på Sahlgrenska. Jag sökte ju med en egenremiss på grund av min dåliga sömn, vilken jag noggrant beskrivit på en hel A4, och blev lite smått förvånad när jag äntligen fick kallelsen. Det stod att jag blivit kallad på grund av min, eh -SNARKNING?!? Och så ett formulär på 10 sidor att fylla i om sin snarkning. Det är ganska svårt att fylla i frågor som "hur länge har du snarkat?", "hur mycket vägde du när du började snarka?", "störs någon av din snarkning?" och "vem skickade dig hit på grund av snarkningen? "Jag vill bara skrika:  Jag snarkar inte! Däremot snarkar min sambo då och då, så jag var bara tvungen att vara det på en fråga jag annars inte kunde svara på... Hoppas ingen blir arg. Dessutom ska man fylla i sömndagbok över när man somnar och hur mycket man sover. Inte heller lätt att veta exakt när man somnar, för då sover man ju! Eller hur många gånger man är vaken på natten och hur länge. Jag har lärt mig att det är dåligt för sömnen att titta på klockan på natten, då man blir stressad av det. Ja ja, får väl höfta till lite istället.


         

2 kommentarer:

  1. Det finns någon app som mäter det med sömn på något vis. Själv har jag haft mitt aktivitetsarmband på mig på nätterna, det ger ett hum om sömnmängden i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tips Sofia! Ska kolla detta :P Hoppas få göra en analys i ett sömnlab. Det vore väldigt intressant!

      Radera