tisdag 26 april 2016

Vårväntan..


Skulle ha skrivit om tävlingen igår men var för trött och hade fullt upp med att fixa annat, bland annat beklaga mig över att det inte är vår. Det är ju svinkallt!!
Söndagens kylsagna XCO lopp resulterade i en 6:e plats, Placeringsmässigt inte så mycket att klaga på, men jag är  missnöjd med hur känslan var. Pulsen var låg och det kändes som om jag körde på varenda sten och rot på banan. Detta gjorde mig frustrerad och spänd, vilket i sin tur gjorde körningen ännu sämre.
Efter lite analyserande av tider har jag dragit slutsatsen att jag hade en grymt dålig dag både mentalt och och fysiskt. Ok, jag inte den bästa när det är platt och mycket stök och bök, men som exempel: jag var en hel minut långsammare på det sista tekniska partiet jämfört med tempot dagen innan. Och då hoppade jag av på fler ställen på tempot. Jag var även, som snabbast, 20 sekunder långsammare på ett gräsparti svagt uppför jämfört med dagen innan. Då vi tränade på de tekniska delarna, fick jag till dem riktigt bra och kände att jag hade kontroll, men på tävlingen var det som om jag tappade allt. I bland blir det så och jag antar att det bara är att gå vidare. Vissa dagar har man bra flyt och andra inte.

Hur som helst, 18 UCI poäng inbringades och det ska blir intressant att se hur Sverige ligger till nu på OS rankingen, efter att Jenny blivit 9:a (100p) och Alexandra blivit 20:e (66p) i världscupen. Totalt 184 poäng till Sverige denna helg alltså, inte dumt.2 kommentarer:

 1. Fantastisk bild nere till vänster. Rörelse och stillhet. En stolpe som går mot oändligheten... En vägskylt utan namn, stark symbolik. Mörka och ljusa moln i horisonten. En huvudlös ryttare.
  Tänkte först, var fan är motivet, men man inser snabbt att du är en konstnär.
  /MTB-Cyklist


  /Peter

  SvaraRadera
 2. Älskar din fantastiska analys! Du läser in mer i den bilden än vad jag någonsin skulle ha gjort, och då har jag ändå en magisterexamen i Konstvetenskap... Ser att du har en ljus framtid som konstkritiker :)

  Hoppas på fler djupgående bildanalyser från dig framöver :D

  SvaraRadera