lördag 23 april 2016

Tråkigt och roligt på samma gång!


De flesta som läser min blogg vet nog hur mycket musik betyder för mig. Därför börjar jag med det tråkiga (som i och för sig alla vet redan): Den lille mannen med gitarren har gått bort, helt oväntat. En stor idol för mig med musik som följt mig mer eller mindre sen jag var 10 år gammal. Jag hade turen att se Prince live 2011 i Slottskogen och fick vara med om en helt magisk kväll. För att kunna se spelningen tackade jag nej till att köra Cykelvasan, ett val jag aldrig ångrat för en enda sekund och ännu mindre idag. Det var dock en del cykelfolk som tyckte det var konstigt. Cykel är det mycket av i mitt liv, men det är en hel del annat som det också är mycket av. 2013 såg jag honom igen i Stockholm och fick då en helt annan typ av spelning, med mestadels nya låtar. Lika bra rent musikmässigt och showmässigt, men inte lika magisk stämning som i Göteborg. Blev grymt ledsen när jag hörde det och trodde först att det var nån slags trick. Man vet ju aldrig, det ryktas ju att både Elvis och Michael Jackson fortfarande lever. Vad man däremot kan vara helt säker på är att viss musik aldrig dör, trots att deras skapare oftast dör alldeles för tidigt. 
Vill ni se mitt favorit liveframträdande, har jag lagt upp det på facebook, mitt tips: se det!

Nu till det roliga: Jag är uttagen i B-truppen till EM i Cross Country i Husqvarna om två veckor! Det är självklart en stor ära att få representera Sverige i ett mästerskap på hemmaplan, dessutom vet jag att arrangörerna lagt ner själ och hjärta i att göra ett fantastiskt mästerskapsevenemang. Det känns roligt och samtidigt lite läskigt, det är ju inte direkt några långsamma cyklister jag får tävla mot i elitklassen. Är också något förvånad över att jag är uttagen, det har inte varit något jag lagt upp säsongen efter, eftersom jag inte trott att jag skulle bli uttagen och att det skulle vara svårt att klara de kriterier som satts upp. Men när jag nu blev det, ser jag det som en stor bonus. Tävlingarna utomlands nu under våren har ju gått bra, mycket bättre än jag förväntat. Min första tanke som flög genom huvudet, när jag fick höra att jag blivit uttagen var, -men jag ska ju titta på EM.. Min plan var att köra Lidingömtb och sedan stanna till i Husqvarna och kolla på söndagens tävlingar. Nu fick jag planera om lite, fast det var ju ett högst positivt problem förståss. Så här 2 veckor innan är det svårt att göra nån slags formtoppning så jag fokuserar på att öva in banan ordentligt i lugn och ro, jobba igenom de tekniska momenten ordentligt och försöka bibehålla den form som jag har.

Idag har det körts Tempolopp i Darbu i Norge, tanken var att köra det för att skrämma igång kroppen inför morgonens XC-lopp. Jag blev 5:a och är väl varken nöjd eller missnöjd med det. Jag gjorde en lite missbedömning och trodde man skulle hinna att köra hela banan i pausen. Det visade sig vara andra som tänkt likadant och det var fullt med folk i alla åldrar som som körde. Det blev köer och stopp på de tekniska partierna, folk stod mitt i banan och det gick väldigt långsamt att ta sig fram. Så långsamt att när jag kom till det parti som verkligen var tekniskt (i slutet), stängde banan och jag kunde inte köra det. Jag får givetvis skylla mig själv då jag missbedömt tiden. Det hela innebar att jag inte hade nån koll på sista biten under tävlingen, mer än att det var tre stenkistor, svängar och sten/rotpartier uppför och nedför. Hoppade av och sprang över stenkistorna, liksom på många andra ställen i det tekniska områdena, då jag kom helt fel hela tiden. Det kändes inget vidare att köra med de förutsättningarna, men jag tog mig i alla fall i mål. Efter tävlingen åkte jag tillbaka och körde momenten bit för bit, tog mig igenom stenkistorna och de andra tekniska partierna några gånger. Blev bra mycket bättre och roligare att köra efter det. 


Det är kyligt här och kom både snö och hagel, hoppas på lite varmare väder i morgon. Det är även dyrt. Två vatten kostade 90 spänn... häpp, hoppas man blir snabb av det.       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar