måndag 28 mars 2016

Serbien part 1 avklarad- Hem och tvätta!

Herrarnas race, med Simon Andreasson i spets + ärmen på Emil på 4:e plats.

I'm the fab 4! 4 på alla etapperna på etapploppet i Serbien och därmed 4 totalt. Sista dagen var det short race på schemat. Ca 800 m lång (eller kort) bana på ca hälften gräs och hälften kullersten/betong. Banan var lagd i ett område med gamla risiga, nedklottrade verkstadsbyggnader, så det kändes som ett riktigt ghettorace. Vi skulle köra 12 varv och knappa 30 minuter. Kom iväg bra i starten och la mig på hjul bakom tättrion. En av dem punkterade redan på 2:a varvet och jag låg som trea. Försökte att bita mig kvar på hjul så länge som möjligt på min 3:dje plats och det gick bra på gräspartiet där jag kunde utnyttja mina cyclocrossskills och nästan fick hålla igen där bak, men var desto tuffare på asfalt/pavépartiet där jag fick kämpa för att vara kvar. Efter ett tag trissades tempot upp och jag tappade tätduon. Körde själv resterande varv fram till de tionde varvet då Barbara Benko kom i kapp och körde om. Hade inget krut kvar i benen och orkade inte hänga med, men är ändå grymt nöjd med det totala resultatet på etapploppet. Placeringen resulterade i 75 uci poäng, varsågod Sverige! Skämt och sido, det är skitkul att köra tävling när det går bra och kan det ge lite extra poäng är det ju ett stort plus. Stort tack till Anders Ljungberg för bra support under racet. 

 Nästa veckoslut är det dags för etapp 2 av Novi Sad. Då körs en S2:a, med lite mindre poäng än S1:an, men med samma upplägg. Tre dagar med korta etapper. Tror jag. Informationen är lite knapphändig i vanlig ordning. Denna gång tar jag med mig Mackan som support. 

Dagarna hemma ägnas åt att tvätta och att underhålla min syster och Gurra som är här på besök. 
Dessutom ska min nya Haibike köras in och ställas in för att bli tävlingsklar. Modellen är Greed 9.90. Idag blev det ett lugnt återhämtningspass med lite lek och hopp och cykeln kändes grymt bra! Behöver bara justeras lite så blir det perfekt. 
1 kommentar: