lördag 26 mars 2016

Novi Sad pt.1, etapp 2: 4:a igen!


Andra etappen avklarad och det blev återigen en 4:e plats. 15 km skulle köras, lite kort för att vara ett en del av ett etapplopp kan man tycka, men det var i alla fall en fin 15 km slinga de fixat åt oss. 515 höjdmeter hade de tryckt in på den korta sträckan så det gick i princip uppför eller nedför hela tiden.
Topptrion från igår (Jovana Crnogorac, Alice Pirard, Barbara Benko) satte upp riktigt hög fart i första backen (eller starten var snarare i den backen) och jag orkade inte riktigt hänga på i det tempot. Hamnade runt 15 sekunder bakom nästan direkt. Höll sedan ett avstånd på mellan 15 och 40 sekunder under större delen av loppet förutom de sista kilometerna där tidsmarginalen blev större och större. Trodde jag skulle tappa mer när de tre starka låg ihop, så jag är positivt överraskad. Är nu, surprise: 4:a i sammandraget och har lite väl långt upp till en pallplats, men också ganska långt ned till de övriga och vad som helst kan ju hända osov. Imorgon kör vi shorttrack ca 20-30 minuter på en 1,5km bana i en park som i princip är helt platt. Detta måste vara tidsmässigt världens kortaste etapplopp, hittills är min totala tävlingstid strax över timmen, de bästa killarnas strax över 45 minuter... Knasigt!

Det är för övrigt inta bara vi cyklister som laddar. Anders tyckte att även han behövde kolhydratsladda och tog, liksom Wengan in den näst största pizzan på ett hak i närheten av hotellet, trots att kyparen hävdade bestämt att man inte skulle orka äta upp den själv. Pizza med 42 cm i diameter lät ju inte stort alls...
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar