lördag 5 mars 2016

Djup suck...

Jaha, det här gick ju inte så bra och vi har fått vara med om något vi inte tidigare varit med om. Jag och Mackan skulle åkt till Valencia igår för att köra en C1:a på söndag. När vi kom till Landvetter i god tid skulle vi bara checka in och lämna väskor, men blev i stället skickade till den så kallade "servicedisken".  Extra bagage var inbokat och betalt för och vi hade tom färre väskor än vad som var betalt för, men det visade sig inte vara inbokat som cykel vilket det måste vara enligt dem. De försökte hjälpa oss att fixa till det, men efter säkert en halvtimme vid servicedisken visade det sig att planet vi skulle åka med inte accepterade cyklar alls. Då vi inte bokat biljetten själva vet vi inte vad som sagts, men då jag litar fullt ut på den som bokat, tror jag att det är så att flygbolaget gett felaktig eller bristfällig information vid bokning. En snabb koll på  GermanWings hemsida om sportutrustning ger ingen som helst information om att vissa avgångar inte transporterar cyklar. Det står bara att cykeln måste vara väl paketerad och kan bokas on line fram till 30 minuter innan avgång. 

Nu har jag ju flugit väldigt mycket de senaste 11 åren i olika plan, även jättesmå med plats för 30 personer. Cykeln har alltid fått komma med. I något enstaka fall har man upplyst mig om att planet inte tar cyklar och då har jag valt ett annat plan, alternativt skrivit in måtten på cykelväskan och då har det fungerat till slut, inte helt utan knorrande från flygbolag i många fall, men till sist har det löst sig. Jag har till och med rest med två cyklar ibland, fast det oftast inte går att boka med en en cykel, man har hjälpt mig att lösa det på flygplatsen. Problemet denna gång var inte att den inte var inbokad, utan att den enligt servicepersonalen "inte skulle gå in genom bagageluckan" Viket kanske hade varit fallet om det varit en ihopsatt cykel. En cykelväska är otymplig, men inte jättestor. Hade bagageluckan varit så liten att den inte gått in på längden, hade inte många bagage gått in i det planet kan jag säga. Vi har knölat in 2 cykelväskor i en Fiat500, en flygplansbagagelucka borde rimligtvis vara större än denna minibils? Jag antar att det hela uppstått tack vare stelbenta regler om att en cykel är en ihopsatt cykel. Hade vi sagt att väskan innehöll något annat hade det säkert gått som ett oversize bagage, men vi är väl ärliga och de hade ju faktiskt kunnat öppna väskan och då hade det inte varit bra om vi ljugit.
Vill passa på att varna för cykelresenärer att boka GermanWings, krångligt system och uppenbarligen även otydlig information om vad som gäller för att resa med cykel.

Så vad gör man 45 minuter innan planet ska gå och man får reda på att cykeln inte kommer med? Ja vi kunde ju inte lämna cykeln på Landvetter, så det var bara att se sig efter en annan förbindelse, vilket visade sig skulle bli svårare än väntat. Inga förbindelser var särskilt bra, de flesta med 8-18 timmars transfer och dessutom dubbelt så dyra än den resan vi hade. Ett alternativ hade varit att skicka cykeln med frakt, men det hann vi ju inte kolla så nära inpå avgång. Ett annat alternativ hade varit att en åkte med avgången och vi letade efter en cykelvänlig avgång till en person, men då vi inte visste om vi skulle hitta nån var det ingen bra idé heller, vad skulle den personen göra ensam i Valencia om det sket sig? Så vi tog några timmar på oss att leta möjliga alternativ, flyg till andra flygplatser, flyg dagen efter, tåg från Madrid mm, och till slut trodde vi att vi hittat en ok (dyr, men ok), men när jag skulle boka den visade det sig att den skulle bli mycket dyrare än vad det först stod, så då valde vi till slut att avstå. Mitt resonemang var att för samma pengar kan man få både en och två tävlingsresor längre fram, nu skulle det bara bli jättedyrt, stressigt och allmänt dålig förberedelse. Vi hade lika gärna kunnat åka till Brasilien och kört en SHC för pengarna istället. Typ.

Så vi åkte hem med svansen mellan benen. För oss blev det verkligen ett antiklimax. Jag hade laddat för, och var sugen på att tävla, stressat och pusslat för att få ihop det med resa och jobb och med vetskapen om att formen var god. Mackan hade sett fram emot att meka i lite värme. Det kändes verkligen som all luft gick ur mig. Fick ont i huvudet och gick och la mig. Sov i 2 timmar, fast jag försöker undvika att sova på dagen. Tänkte att jag får utnyttja den extra tiden med att köra lite rehabträning på gymet, men kom av mig helt på vägen till gymmet. Hade ingen lust. Gick och handlade mat istället.


Under kategorin "du borde nog inte gilla det här" hittar vi någon som jobbar alt. går utbildning hos Lufthansa -som gillar min bild på Instagram när jag inte kommer med med bagaget på Germanwings. Under bilden har jag i frustration skrivit "you really suck #germanwings #lasttimeever". Då Germanwings är ett dotterbolag till just Lufthansa kanske det inte var riktigt så lyckat att kasta in en like just på den bilden... Men vad vet jag, Lufthansa kanske gillar att deras anställda gillar att nån tycker att deras dotterbolag GermanWings suger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar