onsdag 18 mars 2015

Runt hörnet...

En bra dag på MTB:n igår. Det är lätt att glömma bort, men trots att vi bor centralt i Linnéstan, finns det skog i princip bara runt hörnet. 5 minuter på hojen, så är man ute i fantastisk skog med massor av stigar. Egentligen är inte området så stort, men tillräckligt för att köra sig trött på och väldigt kuperat på liten yta. Det är förvånansvärt torrt i skogen för att vara i mitten av mars.

Körde inget strukturerat, utan mer för att hitta flow i skogen, eftersom det inte blivit många pass på MTB:n under vinterns crossäsong. Försöker köra på de lite mindre kända stigarna. Här kommer jag så småningom till en av de sträckor som ingick i höstens Endurotävling. Går alldeles utmärkt att köra med en Hardtail, men det hade varit skoj och se hur mycket snabbare man skulle kunna köra med endurohoj.Var ute en sväng i skogen i helgen med och det var rätt mycket folk på hoj man mötte. Det jag tänkte på var att många inte har så bra koll på vett och etikett när man möts i skogen. Från Alperna har jag hämtat dessa "gyllene" regler som kan användas även i de svenska skogarna. Ganska självklart egentligen, men vissa tycks inte vara med på vad som gäller

1: När du möter nån, hälsa gärna (oavsett om det är någon på cykel eller någon som går/springer). Det är artigt.
2: Om man möts i en backe är det lämpligast att den som kör uppför väjar för den som kommer utför i hög fart. Om stigen är bred och fin, kan båda väja åt höger.
3: Om ni kör i en grupp, tala gärna om för den ni möter att det kommer fler på stigen efter dig.
4: Om du ska köra om en annan cyklist/gående/löpare på en stig, se till att den du ska köra om har hört att du tänker köra förbi innan, om det är för smalt, vänta tills det är mer lämpligt.

Det finns säkert fler vett o etikett-regler, med dessa är de jag tänkte på nu.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar