söndag 8 mars 2015

Kattvakt i Karlstad

Har styrt kosan till Karlstad och ska vara kattvakt och husvakt. Nu är det ju inte sex katter, utan bara två. Men det räcker det med.  Dessutom ska jag utforska Karlstads MTB-stigar. Hoppas på sol i veckan med det är ju Karlstad jag är i, så det borde det ju vara, eller?

Åkte denna gång tåg till Karlstad, med cykeln i en kartong. Det är ju lite lustigt att SJ, som säger sig vara miljövänligt, fortfarande inte tillåter folk att ta med sig cyklar på sina tåg. Tänk vad smidigt det vore för mig att ta väskan på ryggen och cykla de 10 minuter det tar hemifrån till stationen, rulla på tåget och sen, när man är framme, rulla av och cykla till Råtorp på ca 10 minuter. Nu får man istället skruva isär och packa ned hojen i en låda eller väska och sen få skjuts i bil till stationen för att få med den och sen i Karlstad får man återigen ta bil dit man ska, trots att det bara är några kilometer och sen skruva ihop cykeln igen för att kunna cykla.
Kom igen SJ, ni ligger ljusår efter resten av Europa när det gäller det här! Så svårt kan det inte vara.

4 kommentarer:

 1. Hörde att man kan ta av framhjulet och sen påstå att det är delar och inte en cykel man reser med? Dom krånglar ju till det för sig själva.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vågar man testa det? Inte kul att behöva argumentera om det kommer nån nitisk. Är redan lite stressad över att nån ska ifrågasätta den stora lådan/väskan.
   Det skulle underlätta så mycket, både för pendlare och tex. cykelturism. Se tex Schweiz och Tyskland.

   Radera
 2. Jag åkte med hjulen i hjulväskor o resten som lös ram örebro -Skåne tur o retur. Gick bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ju vara ett bra sätt. Men man vet ju aldrig hur tågvärdarna är. Vet folk som nekats att åka tåg till Åre med isärplockad cykel... Vissa är nitiska.

   Radera