torsdag 7 augusti 2014

Favvobutik och Intervall!

Matton. Kan vara den bästa butiken i hela stan. På samma sätt som när man var barn och gick in i en leksaksaffär kan jag gå där och pilla, vrida och vända på olika slags pennor, block och andra nödvändiga prylar. Jag vill köpa hela affären. Särskilt block och pennor, även om jag redan har snarlika block och pennor hemma. Det är i princip omöjligt för mig komma att ut från Matton utan att ha köpt en penna. Denna gång lyckades det dock, det blev bara två gigantiska akvarellark för 150 kr, vilket är billigt i sammanhanget. Visste ni att Akvarellfärg är världens dyraste färg? Tur att en kopp räcker ett tag.

Utöver Matton har intervallpass och styrkepass har avverkas i veckan. 70-20 är något jag gärna kör, gärna på Monarken, men denna gång blev det ute på Säröleden som är platt och rätt bra för ändamålet. Jag gillar att det är så många som cyklar på Säröleden, men det är en sak som stör mig. Nästan varje gång jag kör intervaller där händer det en grej. Man cyklar förbi någon halvsnabb cyklist på landsvägscykel som man inte känner -som börjar spurta för att lägga sig på ens hjul. Och där ligger han sen (för det har hittills alltid varit en han). Kör man intervaller kan det hända att personen kommer upp jämsides när man vilar och frågar saker som "cyklar du ofta här?" "tävlar du?", saker som är svåra och man inte är så sugen på att svara på när man har fullt upp att försöka andas mitt i ett intervallpass med 95% av maxpulsen. 
Jag tror jag har sagt det förut: När ni tränar, pendlarcyklar eller vad ni nu gör: lägg er inte på cyklister ni inte känners hjul. Känner ni att ni bara måste göra det, fråga åtminstånde om det är ok först!! Bara för att det kommer en cyklist som är snabbare än ni eller för att ni inte orkar ta i ordentligt, så betyder inte det att den rullen är fri och ok att ligga på. Det är fruktansvärt irriterande att ha en okänd man på rulle när man kör intervaller, det stör! Dessutom, börja prata mitt i vilan och försöka luska ut huruvida man cyklar ofta, vill ta en fika eller är singel -låt bli! It's not "maiking friends time" om ni förstår vad jag menar. Så. Nu har jag morrat klart. 

Benen har inte varit så jätteglada ett par dagar, så jag hoppas de piggnar till.   3 kommentarer:

 1. Achtung, Schattenfahrer!

  http://www.bjornfredriksson.se/2011/05/framling-pa-hjul.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Fler som tänkt samma :) Skönt att man iaf inte är ensam.

   Radera
 2. Stefan Jespersen8 augusti 2014 kl. 00:02

  Ha ha! Åsa, jag vill gärna smyga med nästa gång det händer. Så jag kan stoppa dig från att kränga ett hjul över huvudet på cyklisten... ;-)

  SvaraRadera